אם חיפשתם משרד עו”ד חדלות פרעון עם ניסיון מוכח בייצוג חייבים מול רשויות שונות – הגעתם למקום הנכון! משרד עורכי דין מישאל גאון, עורך דין פשיטות רגל מומחה, עם ניסיון רב בעריכה וביצוע של הליך פשיטת רגל, צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון ועוד.
מהו הוא בעצם מצב של חדלות פרעון
אביא דוגמא לאחד מן המקרים השכיחים בהם משרדנו מטפל, על מנת להראות בעצם מה זה חדלות פירעון.
שכיר שהחליט להגשים את חלומו ולהפוך לעצמאי בעל עסק, עזב את עבודתו כשכיר ואת הביטחון הכרוך במשכורת קבועה ומסודרת, מתוך אמונה כי רק על ידי להיות עצמאי בעל עסק יוכל לדאוג בצורה הטובה ביותר לעתידו ולעתיד משפחתו.
אותו יזם, פתח עסק אשר הצליח יפה ואף התפתח והגדיל עסקיו. הבנק האמין בו ובעסק שלו, והעמיד לו אשראים ברוחב יד, ואכן אותו יזם צבר מוניטין ושם טוב בתחום עיסוקו, זכה להערכה רבה מן הספקים, הלקוחות והעובדים מולם התנהל ואף הצליח להרחיב עסקיו ברחבי הארץ.
לימים, נקלע היזם לקשיים נקודתיים בניהול עסקיו (שהחלו כתוצאה מעזיבת לקוח גדול את העסק), דבר אשר הוביל לקושי בתזרים המזומנים וכפועל יוצא מכך למהפך ביחסו של הבנק כלפיו והפסקת הזרמת האשראי לעסק.
וכך בתוך חודשים ספורים העובדים החלו להתפטר כיוון שלא קיבלו משכורות בזמן, החובות החלו להצטבר ולהיערם, הוא נאלץ לבקש הלוואות נוספות מהבנקים, מחברות אשראי, הלוואה לעסק בערבות המדינה ואפילו לווה כסף ממשפחה וחברים כדי להתגלגל.
לבסוף בתוך שנתיים של קריסה כלכלית וסחרור הלוואות הוא קרס, רשויות המיסים החלו לפעול נגדו בהוצאה לפועל, גם הבנקים וחברות האשראי החלו לנעוץ את שיניהם בבשר החי ומהר מאוד הוא פנה אלי בתור עורכת דין פשיטות רגל כדי לבחון מהן האפשרויות העומדות בפניו על מנת לעצור את ההתדרדרות ואולי לפתוח דף חדש בחייו.
לצערנו זהו לא מקרה חד פעמי או נדיר, כי אם סיפורם של יזמים רבים בישראל. שעקב נסיבות שונות ומגוונות נקלעו למערבולת כלכלית ונאלצו להכריז על עצמם פושטי רגל (או כשמם לפי החוק החדש: “חדלי פירעון”), בשאיפה להגיע להסדרים סבירים עם הנושים, בהם יוכלו לעמוד, ולחזור להתייצב, לעמוד על הרגליים ולפתוח דף חדש.
במהלך ייצוג חייבים בפשיטת רגל, אנו נתקלים במקרים רבים אשר נראים ונשמעים כמו המקרה המתואר, למרות שזהו מקרה גנרי, כמובן.
הליך פשיטת רגל – איך לצאת מזה בצורה הכי טובה
כאשר אדם מגיע למצב של חדלות פירעון, כלומר שאינו יכול לעמוד בהוצאות החודשיות והמצב רק הולך ונהיה גרוע יותר, הוא צריך לפנות לעורך דין המתמחה בפשיטות רגל ובהליכי חדלות פירעון ולקבל ליווי מקצועי בתחום על מנת שיחדיו נוכל לגבש את המסלול המיטבי ואת ההליך המדוייק המתאים לנסיבות הספציפיות.
אנו מכירים מקרוב מקרים כאלו ומבינים בדיוק מה עובר עליכם.
אין ענף בעולם העסקי אשר “חסין” כנגד משברים מעין אלו – מספרות, חנויות, שיפוצניקים, קבלנים, חברות סטארט אפ, בעלי מסעדות ורשתות אופנה- כולם כאחד עלולים להיקלע לעיתות מצוקה ולהזדקק למהלך של סגירת תיקים בהוצאה לפועל.
האם רק בעל עסק יכול לבקש צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון?
בוודאי שלא, כל יחיד או חברה שנקלעו לקשיים כלכליים יכולים להגיש בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון, בכפוף לתנאים המפורטים בחוק. כמו כן הנושים להם חייב אותו אדם/תאגיד כסף, יכולים אף הם להגיש בקשה לצו חדלות פירעון.
בכל מקרה, פשיטת רגל הנה הליך אשר ננקט רק במצב בו ברור שהחייב איננו מסוגל לפרוע את מלוא חובותיו לנושים ולא נמצאה אלטרנטיבה ראויה ומעשית אחרת.
ישנן מספר אלטרנטיבות שצריך לבחון לפני שמחליטים על פש”ר, בניסיון להתמודד מול החובות שצברת ולחסל את הגרעון ובין השאר: משא ומתן מול נושים פרטיים, מחיקת חובות לבנקים, אפשרויות מימוש נכסים, גיוס אשראי וגיוס משקיעים, הסדר נושים ועוד.
יש לזכור כי צו ההפטר בהליכי פשיטת רגל או איחוד תיקים בהוצאה לפועל, איננו מוחק את כל יתרת חובותיו של החייב, הואיל והוא איננו חל על חובות שאינם ברי הפטר וכן על חובות שאינם ברי תביעה בפשיטת רגל.
חשוב לדעת: חובות שאינם ברי הפטר כוללים חוב למדינה בגין קנס או בגין התחייבות למניעת עבירה, חוב שנוצר במרמה וכן חוב מזונות, אם כי בכפוף לחריג שנקבע לגביו.
עורך דין פשיטת רגל מומחה
חדלות פירעון הנה מעמד משפטי שנקבע בעקבות פנייה של בעל החובות עצמו או נושיו ומטרתה מצד אחד הגנה על פושט הרגל מהמשך הליכים ותביעות נגדו ומאידך הפקעת הנכסים שעוד נותרו בידיו, על מנת שאלו ישמשו להחזר, ולו חלקי, של החובות הכספיים העומדים כנגדו.
אנשים מגיעים למצב של פשיטת רגל בשל מגוון סיבות ולכל אחד מהמקרים בהם טיפלתי היו נסיבות יחודיות. לעיתים מדובר פשוט בהתנהלות כלכלית כושלת וארוכת שנים, במסגרתה אדם מוציא כספים מעבר להכנסותיו והוא צובר חובות נגררים, שהם תוצאה של חוסר איזון תקציבי.
במקרים אחרים ניתן להגיע לפשיטת רגל בעקבות התנהלות עסקית כושלת או חסרת מזל שמותירה את האדם בחובות שהוא אינו מסוגל לשלמם. מעבר לכך, ניסיון השנים מלמד כי ישנם לא מעט מקרים של פשיטת רגל הנובעים מסכסוכים או מקרי הונאה ועוקץ.
בכל אחד מהמקרים הללו, כאשר לא ניתן להגיע להסדר חובות, או כאשר אין באפשרות החייב לעמוד בהתחייבויותיו הכלכליות מכל סיבה שהיא, ניתן להגיש בקשה לחדלות פירעון, לאיחוד תיקים בהוצל”פ או אפילו לפתוח הליכי סגירת תיק בהוצאה לפועל.
מחיקת חובות כספיים פירושה מחיקת יתרת החובות שטרם נפרעו על ידי החייב, במטרה לאפשר לו לפתוח דף כלכלי חדש בחייו. בשפה המשפטית מקובל לכנות הליך זה בשם צו הפטר.
ניתן להגיע להליך מחיקת חובות באמצעות משא ומתן עם הנושים או בחסות החוק, במסגרת הליכי פשיטת רגל או במסגרת הוצאה לפועל. כמובן שתמיד רצוי לנהל משא ומתן מול נושים באמצעות עורך דין מומחה לפשיטת רגל.
כאשר מדובר במחיקת חובות כספיים באמצעות מו”מ עם הנושה, לרוב מדובר במשא ומתן שמתנהל במטרה להגיע להסדר פשרה כלשהו מול הבנק, שכולל פירעון בתשלומים של חלק מסויים מהחובות, בתמורה למחיקת יתרת החובות במידה והחייב עמד בהסדר במלואו ובמועדו.
מטבע הדברים, הסדר פשרה כזה תלוי כמובן ברצונו הטוב של הבנק, כך שלא ניתן לכפות הסדר כזה עליו. הבנק, מצידו, יטה להסכים להסדר כזה במידה והוא יגיע למסקנה כי המדובר באפשרות הטובה ביותר מבחינתו לפירעון ולו של חלק מהחובות כלפיו.
לשאלות נוספות בנוגע להליכי פש”ר, התנהלות מול הוצאה לפועל ושאר שאלות – עיקבו אחרינו בפייסבוק