המידע המובא במאמר זה שווה כסף… איך עושים הסדר חובות מול בנקים לחברות ואיך ניתן להגיע למחיקת חובות לעסקים בחובות, כמו כן איך עושים הסדר חובות בהוצאה לפועל לחברות בחובות. פנו אלינו לקבלת ייעוץ. זכרו! בענייני חדלות פירעון עורכי דין צריכים להיות בתמונה.
גם אם כבר ניסית הסדר חובות מול בנקים לחברות, אצלנו זה יצליח!
בעלי חברה או עסק גדול? כאשר חשבון הבנק שלכם מתנהל כראוי הבנקים יהיו ‘חברים’ שלכם, אך אין חברה שלא נקלעת לקשיים ואז… אתם רואים מיהו חבר אמתי. הבנק לא יעמיד לכם אשראי נוסף, לא יעמיד לכם הלוואות וכו’, הפקיד יפנה אתכם לסגן המנהל שיפנה אתכם למנהל הסניף שמצדו יפנה אתכם להוראות ‘חדשות’ של בנק ישראל. במצב זה המצב נפיץ, בימים ספורים אתם עלולים למצוא את עצמכם בחובות עתק לבנק. כדי שהמנהל לא יפנה אתכם מידית ל’בנק ישראל’ אתם צריכים גב חזק ותמיכה של עורך דין שיגיע להסדר חובות מול בנקים לחברות שנקלעו לחובות וכן לגבי חובות למס הכנסה. שכן במצבכם להגיע להסדר חובות מול בנקים לחברות באופן עצמאי הוא כמעט בלתי אפשרי. אולם צעד של הסדר חובות מול בנקים לחברות מותנה בחישוב מדויק ובמתן הבטחה לבנק כי בעל החברה יוכל לעמוד בהסדר שיתקבל.
איך משיגים מחיקת חובות לעסקים בחובות
כמשרד עורך דין ותיק אנו יכולים להדריך וללוות אתכם להשגת מחיקת חובות לעסקים בחובות באופן פרטני על סמך הניסיון הרב שלנו. אז איך באמת אנו משיגים מחיקת חובות לעסקים בחובות?
- בשלב ראשון אנו מנסים לחשב את סך החובות, לא תמיד זה אפשרי, ודאי לא באופן מידי, לפעמים זה יכול לקחת גם שבוע ויותר.
- שלב שני – נבדוק למי החובות ומה מצבם, האם הם כבר בהוצאה לפועל, האם כבר נפתחו תיקי עיקולים וכו’. אם המצב לא על סף קטסטרופה עדיף להגיע להסדר על מחיקת חובות לעסקים בחובות וקביעת הסדר חדש שהעסק או החברה יוכלו לעמוד בהם וכן לעמוד בתשלום חובות למס הכנסה.
- שלב שלישי. אם יתברר שהחייב נמצא במצב של חדלות פירעון הוא יידרש לנתק את הקשר הישיר בינו לבנק, קשר שמנוצל על ידי הבנקים והנושים ככלי להפעלת מכבש לחצים על החייב שבדרך כלל אינו בקי בחוקים ואינו יודע להבחין בין איום אמתי לאיום פיקטיבי.
- השלב הרביעי הוא להכריז על פשיטת רגל או בשמה החדש – חדלות פירעון, ולהגיע להסדר כולל על כלל החובות של העסק או החברה מול פקיד ההוצאה לפועל.
הסדר חובות בהוצאה לפועל לחברות בחובות
גם כאשר נמצאים במצב של חדלות פירעון ניתן להגיע למצב של הסדר חובות בהוצאה לפועל לחברות בחובות, אך כדי שיתאפשר להגיע להסדר שיהיה מקובל גם על הבנק והנושים חשוב לזכור כמה עקרונות חשובים עד לחתימה על ההסדר – יש תשלומים שלא ‘נוגעים’ בהם: יש לדאוג בכל מחיר לתשלום המשכנתא מדי חודש בחודשו ובזמן, כמו כן תשלומי מזונות (אם יש) צריך להמשיך לשלם (ובכל מקרה הן לא יהיו חלק מהסדר עתידי), וכן להקפיד להמשיך לשלם מיסים (מע”מ, ניכויים, ביטוח לאומי וכו’), חשבונות חודשיים של חשמל, טלפון וכדומה (למעט חובות שנצברו בעבר – הכוונה היא אך ורק לתשלום השוטף). בקיצור כל מה שנכנס תחת ההגדרה של תשלומים שוטפים. אם תקפידו על כל האמור נוכל להגיע להסדר חובות בהוצאה לפועל לחברות בחובות ולשיקום כלכלי לחברות. לבסוף נרצה להזהיר אתכם מהסתבכות שהרבה חברות נכשלות בה, אנו מדברים על הלוואות מהשוק האפור. הן מקשות על כל הסדר חובות בהוצאה לפועל לחברות בחובות ובכלל על כל ההתנהלות בתיק, מה גם שאינן מועילות כלל, שאלו את אלה שכבר הסתבכו…