האם יש דבר כזה מחיקת חובות ללא פשיטת רגל? בואו נראה… אנו רגילים לשמוע את המשפט: כשהיינו צעירים לא חלמנו שזה יכול לקרות גם לנו. אבל המציאות לפעמים טופחת על הפנים ומזמנת לנו מקרים (גם חיוביים…) שלא חשבנו עליהם כלל. כך גם כששמענו על חובות, פשיטות רגל, חדלות פירעון, הוצאה לפועל וכל המונחים הנלווים כמו דין קדימה חדלות פירעון, בקשה להארכת מועד להגשת תביעת חוב ועוד, רבים מאתנו שלא הכירו את המושג מקרוב, חשבו שהדברים קיימים רק באזורי מגורים המאוכלסים בבעלי מצב סוציו אקונומי נמוך.
אך המציאות, כמו שאמרנו, חזקה מכל דמיון וכרגע אתם עומדים במצב של חוסר אונים עם חובות עצומים שאינכם יודעים מאין יבוא עזרכם… כבר לוויתם ממשפחה, מחברים בכדי לכסות את החור בבנק… ואתם תוהים מה עושים הלאה? למי לשלם קודם, לבנקים? לספקים? לחברים? כמשרד עורך דין חדלות פירעון אנו ננסה לעזור לכם.
מחיקת חובות ללא פשיטת רגל – יש כזה דבר?
אם נקלעתם לחובות, או שהעסק שלכם נקלע לקשיים עצומים אתם עלולים להגיע למצבים לא נעימים. אמנם אם מדובר בקשיים בעסק, המצב האישי ייפגע מכך רק בהינתן מצב ממושך, אך בכל מקרה אי אפשר להתעלם מהקשיים הכלכליים גם אם הם רק בעסק. אם יש לכם חובות שאינכם מסוגלים לפרוע, מכיוון שהכסף שלכם לא נזיל וכלל הנכסים שלכם לא יכולים לכסות את החובות אתם בעצם חדלי פירעון.
אמנם לא מבחינה חוקית (אלא אם כן בית המשפט יכריז עליכם ככאלה, על כל המשתמע מכך) אבל בפועל אתם אינכם יכולים לפרוע את חובותיכם. ודווקא כאן יש לכם הזדמנות, שכדאי לכם לנצל אותה, כל עוד בית המשפט לא הכריז עליכם כחדלי פירעון. תאמו אתנו פגישה (דרך ‘צור קשר’ כאן באתר) פרטנית בכדי שנוכל לייעץ לכם כיצד עושים מחיקת חובות ללא פשיטת רגל.
חוק חדלות פירעון דברי הסבר
רק נציין שהאפשרות של מחיקת חובות ללא פשיטת רגל היא חוקית לחלוטין. בהתאם לחוק חדלות פירעון דברי הסבר שהתקבלו בקריאה השלישית בכנסת העשרים, על ידי ועדת החוקה, חוק ומשפט. החוק שהונח על שולחן הכנסת ב-02.03.2016 עבר לבסוף בקריאה השנייה ושלישית ב-05.03.2018. חוק זה בא להיטיב עם חדל פירעון שהוא יחיד, כלומר שאינו חברה, תאגיד או עמותה ציבורית והוא בא לתקן חוקים רבים שקדמו לו שהציעו דרך אחרת להתמודד מול חדל פירעון, וזאת באמצעות פשיטת רגל.
חלק מהחוקים שהחוק חדלות פירעון דברי הסבר בא לתקן הינם: חוק בנק ישראל, חוק מערכת תשלומים, חוק הסכמים בנכסים פיננסיים ועוד.
חדלות פירעון יחידים – מה עושים?
מי שממונה על מימוש חוק חדלות פירעון יחידים הוא האפוטרופוס הכללי, הממונה על הליכי חדלות פירעון והרשם לענייני ירושה שפועל תחת משרד המשפטים. הגוף הנ”ל מטפל בחדלות פירעון של יחידים, בפשיטת רגל של תאגידים, באכיפה וחקירות בתחומים אלו. אם הדברים חדשים לכם, וגם אם לא… אנו יכולים לייצג אתכם קודם כל מול הנושים, למקרה שאתם רוצים לנסות להסדיר את חובותיכם ללא פשיטת רגל, כל עוד הדבר אפשרי.
וגם אם חלילה פספסתם את התחנה הזו, אנו יכולים לייצג אתכם בהליך פשיטת רגל וחדלות פירעון יחידים. אין ספק שמדובר בהליך מבלבל ו(נראה לכם) מפחיד. אנו נעמיד עבורכם את הצוות המומחה שלנו, הידע והניסיון בכדי שתצאו כמה שפחות מופסדים מההליכים המתנהלים נגדכם.
אנו מייעצים גם בעניין סעיף 229 לחוק חדלות פירעון
מה זה פשיטת רגל ומה זה רלוונטי כעת עבורכם? נסביר – פשיטת רגל הוא הליך שנועד בראש ובראשונה להגן על חייב שאין לו מניין לשלם את חובותיו, מפני הנושים, לדוגמה סעיף 229 לחוק חדלות פירעון שמדבר על הגנת בית מגורים של החייב מפני מימוש לטובת הנושים. כי בסך הכול ככל שהנושים יפעילו נגד החייב יותר לחצים, יכולות הפירעון שלו ילכו ויצטמצמו, ולכן קובע החוק כי מצד אחד יוטלו על החייב סנקציות מתונות במידה שהוא יכול לעמוד בהם ומצד שני דואג החוק לכך שהחייב יוכל להתפרנס ולפחות להשיב חלק מהחובות לנושים.
ועם ההבנה זו, מרחיק החוק לכת וקובע יותר מכך – יש סכום מסוים של חובות שבהם תתאפשר ההגנה על החייב גם ללא פשיטת רגל. אתם מוזמנים להתייעץ עמנו על מחיקת חובות ללא פשיטת רגל ועל פשיטת רגל וחדלות פירעון בכלל וכן על סעיף 229 לחוק חדלות פירעון – חלוקת נכסי קופת נשייה והגנת בית מגורים.