אם מישהו מגיש בקשה לחדלות פירעון האם הוא יכול להמשיך להיות עוסק פטור? זוהי שאלה שמטרידה אנשים רבים, שרוצים לדעת מה יהיה מצבם לאחר הגשת בקשה לחדלות פירעון גם מהיבט זה של עסק עצמאי. וכבר עכשיו נגלה שהתשובה היא שאם יש הסכמה של הממונה הדבר אפשרי ואדרבה זה מראה כי החייב מנסה למצות את כל אפשרויות ההשתכרות שיש לו.
פרטים ומושגים על חדלות פירעון
במאמר זה נביא כמה פרטים על חדלות פירעון אך אנו מדגישים כי, ככל המאמרים כאן באתר, גם מאמר זה אין לראות בו ייעוץ משפטי מקצועי ולא המלצה לפעול כך או אחרת. לפני כל פעולה בנושאים אלו יש לפנות לייעוץ משפטי מקצועי באופן פרטני. על כל שאלה תוכלו לפנות אלינו לקבלת ייעוץ משפטי מקצועי.
המטרה של חדלות פירעון היא לשקם את החייב כלכלית ולאפשר לו להתחיל חיים כלכליים חדשים וכן הגנה על בית המגורים שלו. מי שרוצה להיכנס למהלך מעין זה של חדלות פירעון עליו להגיש בקשה לבית המשפט. בית המשפט יכול לאשר את הבקשה או לדחות. לכן, בקשה לחדלות פירעון יש להגיש בצורה מקצועית עם ידע משפטי ובליווי עורך דין. בכדי שהסיכוי שבית המשפט יאשר את הבקשה יהיה גבוה.
הגשה מקצועית של בקשה לחדלות פירעון כוללת גם ידע מקצועי לגבי מסמכים רלוונטיים שצריך להגיש וכן מילוי הטפסים באופן שיגרום לבית המשפט לראות שאכן מדובר כאן במקרה קלאסי שדורש שיקום כלכלי ובדיוק לכך כיוון החוק. בקשה שלא מוגשת באופן מקצועי עלולה להידחות או לפחות לעכב את מתן התשובה.
מה התנאים להגשת בקשה לחדלות פירעון
אולם לפני שניגשים להגשת בקשה לחדלות פירעון יש לבחון דרכים נוספות שיכולות להיות יעילות. אחד מהדרכים שעורך דין חדלות פירעון מקצועי יבדוק הוא בקשה להסדר חובות. בקשה זו ניתן להגיש כשיש סיכון ממשי להגיע לחדלות פירעון ואף כשהחייב נמצא כבר בהליכי חדלות פירעון. את הבקשה מגישים לבית המשפט השלום במחוז אליו החייב משתייך, כלומר שהוא גר באזור זה או שהעסק שלו נמצא באזור ההוא והעתק מהבקשה יש להגיש לממונה על הליכי חדלות פירעון.
תנאי להגשת הבקשה היא שסכום החובות שלו עומד על מעל 161,236 ₪. את הבקשה כאמור מגישים למזכירות בית המשפט השלום ומומלץ מאוד לפנות לייצוג משפטי לפני שמגישים בקשה זו. לאחר שמגישים את הבקשה בית המשפט אמור להחליט אם הוא מעביר את ההצעה לנושים.
המושג 'חייב' בעגה המשפטית הכוונה היא אדם פרטי או בעל עסק מורשה או עסק זעיר שחייבים כסף לנושים. לפי ההגדרה המדויקת של החוק, חייב הוא מי שעלול להימצא או שהוא נמצא בפועל במצב של חדלות פירעון. וכן שסכום חובותיו הוא מעל 50,000 ₪.
האם אפשר לפתוח עסק בתהליך פשיטת רגל?
בכדי שניתן יהיה לתבוע את החייב בבית המשפט בישראל עליו להיות מתגורר בישראל או שהוא מנהל עסק או עסקים בישראל או שיש לו נכס או נכסים בישראל. אם החייב מצדו רוצה לפתוח בהליכי דין קדימה חדלות פירעון הוא צריך לפנות לממונה על הליכי חדלות פירעון, וזאת אם סכום החובות הוא מעל כ-161 אלף ₪ אם סכום החובות שלו נמוך מסכום זה הוא צריך לפנות ללשכת ההוצאה לפועל פתיחת תיק.
כשאדם כבר נמצא בתוך תהליך חדלות פירעון והוא רוצה לפתוח עסק, זה אפשרי בהחלט, אמנם קצת מורכב אבל עם ליווי וייעוץ מקצועי זה אפשרי. מה שצריך בעיקר להקפיד הוא לא להסתבך עם החוק. ולהיפך, האינטרס של הליכי חדלות פירעון ושל כל הנוגעים בדבר הוא שתוכלו לשקם את המצב הכלכלי שלכם ופתיחת עסק יכול להיות חלק מהשיקום.
ולכן אתם יכולים לפתוח עסק עצמאי, עסק פטור או עסק מורשה וכן לנהל את העסק ולהביא הכנסה. מה שלא אפשרי הוא פתיחת והקמת תאגיד, כלומר חברה ציבורית. אדם שפשט את הרגל אינו יכול להקים או לנהל חברה בע"מ. אם אתם רוצים להגיש בקשה לפתיחת עסק קחו כבר עכשיו, בתחילת הדרך, ייעוץ מקצועי, אדיב ונאמן.