פירוק חברה הוא מעמסה רגשית. חברה שטיפחתם והשקעתם בו את תמצית חייכם שנים רבות. אולם לפעמים מגיע זמן שאין מנוס מפירוק החברה. המצב לא ברור, אתם תוהים איך, מה ומתי… מה זה בדיוק פירוק חברות ומה זה פירוק חברה מרצון או פירוק חברה על ידי עובדים.
3 מושגים עיקריים בענייני פירוק חברות
המיתון הכלכלי העולמי גורם לכך שיותר ויותר בעלי חברות נאלצים לפרק את החברה שעליה עמלו שנים רבות.
נשמע לכם מוכר? האם גם אתם ניצבים בפני מקרה מצער של פירוק חברה?
על 3 מושגים בסיסיים שבעלי חברות צריכים לדעת בעניין פירוק חברות – במאמר שלפניכם.
מוזמנים לקרוא, ליישם ולשתף.
- פירוק חברות – סגירת החברה או התאגיד לחלוטין, בגלל קשיים כלכליים או חוסר הסכמה בין בעלי המניות, רצון לממש את המניות ועוד. אם מתעורר צורך לפרק חברה מומלץ לעשות זאת מידית או מוקדם ככל האפשר, כי להשאיר את החברה פעילה גורר עלויות מיותרות, כמו אגרה שנתית ועוד. לאחר פירוק החברה אין הנושים יכולים עוד לגבות את חובם מנכסי החברה. לפירוק חברה ישנן כמה אפשרויות: פירוק מרצון, פירוק על ידי בעלי המניות, פירוק על ידי הנושים, פירוק בפיקוח בית המשפט, פירוק על ידי בית המשפט ועוד. להלן נסביר את העיקריים והנפוצים שביניהם.
מה זה פירוק חברה מרצון
- פירוק חברה מרצון – זהו מקרה פרטי של פירוק חברה. יש בזה 2 מצבים: חברה שאין לה יכולת לשלם את חובותיה (כלומר, ב-12 החודשים הקרובים היא לא תוכל לפרוע את כל החובות שלה) שמעוניינת לפרק את החברה, הוא פירוק שנעשה בפיקוח בית המשפט. פירוק של חברה שיש לה כושר פירעון אך אין בה פעילות, נעשה באמצעות מפרק הממונה על ידי מנהלי החברה ובעלי המניות שלה. האינטרס של חברה בעלת יכולת פירעון לפרק את החברה הוא מכיוון שכל עוד החברה רשומה ברשם החברות, ברשם החברות היא נחשבת לחברה לכל דבר ועניין ונושים עתידיים יוכלו לגבות את חובם מנכסי החברה, כמו כן האגרה השנתית ממשיכה להצטבר כהסדר חוב בהוצאה לפועל – אם היא לא משולמת כסדרה. בעבר הייתה אפשרות לסגור חברה לא פעילה באמצעות צו ביטול מיוחד של בית המשפט, אולם אפשרות זו בוטלה כבר מלפני כ-20 שנה ולכן, גם חברה שמתפקדת באופן יעיל אך מסיבה כלשהי בעלי החברה החליטו לסגור אותה, בעלי החברה חייבים לעשות פירוק חברה. פירוק חברה מרצון הוא תהליך מייגע ומומלץ לעשות זאת באמצעות עורך דין חדלות פירעון מנוסה.
פירוק חברה על ידי עובדים
- פירוק חברה על ידי עובדים – מקרה זה הוא מקרה פרטי של הליך פירוק חברה חדלת פירעון. אם החברה חייבת כסף לעובדים, הם רשאים – ככל נושה, להגיש בקשה לפירוק החברה. מה ששונה מבחינת עובדי החברה הוא שהם נחשבים לנושים בדין קדימה והם יקבלו את חובות המשכורת שלהם לאחר תשלום החובות לנושים המובטחים בשעבוד קרקע ולפני כל הנושים האחרים. חשוב לציין שגם אם העובדים לא הגישו את הבקשה לצו פירוק עדיין יש להם דין קדימה בחובות. ואם לאחר חלוקת החובות לא נותר כדי תשלום לעובדים הם יכולים להגיש בקשה לביטוח הלאומי לקבלת מלגה. לפרטים נוספים ולהרחבה צרו עמנו קשר.
לסיכומו של דבר – המיתון הכלכלי העולמי גורם לכך שיותר ויותר בעלי חברות נאלצים לפרק את החברה שעליה עמלו שנים רבות.
וכמו שיכולתם ללמוד מהמאמר, כדאי מאוד שתדעו בבירור לקראת מה אתם עומדים, חשוב לדעת שיש מצב של פירוק חברות באופן כללי ואחד מסוגי הפירוק הוא פירוק חברה מרצון וכן פירוק החברה על ידי העובדים.
עכשיו תורכם – עד עכשיו הצגנו בפניכם 3 מושגים הגורמים לבלבול אצל בעלי חברות ותאגידים. עכשיו הבמה כולה שלכם. מה תוכלו להוסיף מניסיונכם? איזו מושג הייתם רוצים לראות במאמר, מעבר ל-3 המושגים שהצגנו? אנא, שתפו אותנו.
הצעד הבא שלכם לפירוק חברה באופן שקול ונבון הוא לתאם אתנו פגישת ייעוץ.
אהבתם? שתפו את המאמר עם חברים.
רוצים לקבל מאתנו עוד הרבה טיפים מועילים, עצות שוות והדרכה מעשית לפירוק חברה או למחיקת חובות בהוצאה לפועל ועוד? התקשרו אלינו.