במאמרנו זה תקראו על: מחיקת חובות האם קיים כזה דבר בכלל?! מתי תעשו הסדר חובות באופן עצמאי, ומתי תזדקקו לעזרה של עורך דין בהסדר עם הנושים? מה אומר החוק החדש למחיקת חובות שנכנס לתוקף ב-2019, ומתי כן מתאפשרת מחיקת חובות למעוטי יכולת.
כל האמת על מחיקת חובות
"חובות לא מתאדים ברוח" כך אומר פתגם מפורסם, ביקום שלנו לא קיים המושג מחיקת חובות ללא תמורה. אם אתם חייבים כסף לגוף כלשהו במוקדם או במאוחר הוא יתבע מכם את החוב, ואף עלול לפתוח נגדכם תיק בהוצאה לפועל. מה שעלול לגרור גם הוצאות גבייה (העלולות להגיע לעשרות אלפי ₪!) וכן ריביות ואגרות שונות ומשונות. גם אם עבר זמן רב ולא קיבלתם דרישת תשלום ותחשבו בטעות כי מדובר במחיקת חובות או שהם 'שכחו' לגבות – תופעה שנפוצה בחובות של ארנונה, מים, דו"חות תנועה וכדומה – פתאום ביום בהיר תגלו שבמקום מחיקת חובות – החוב הוכפל, הכניסו טוב טוב לראש – אין מושג של מחיקת חובות לבנקים או לכל גוף אחר. מה שעלול לגרור אתכם לעיקולים על חשבון הבנק, על המשכורת, ואו הגבלות על קבלת רישיון נהיגה ועל יציאה מהארץ.
כיצד מנהלים מו"מ הסדר חובות באופן עצמאי?
אז מה כן אפשר לעשות? אם מדובר בחוב קטן שלמו בהקדם, כל עוד לא נפתח נגדכם תיק בהוצאה לפועל זה עדיין לא מאוחר! לא מסכימים עם החוב? תבעו אחר כך את הנושה. אבל קודם כול רוצו לשלם! בחוב גדול שאין ביכולתכם לשלם עדיף להגיע בהקדם למצב של הסדר חובות. איך עושים הסדר חובות? בדרך כלל באמצעות משא ומתן עם הנושים ניתן להגיע להסדר חובות ראוי וסביר או למחיקת חובות בבנק הפועלים וכדומה. למשא ומתן עליכם לגשת בצורה נינוחה ומתוך ידיעה כי הקלף היחיד שיש בידכם הוא ההומניות, כלומר אם תסבירו את מצבכם הכלכלי לאשורו, וכיצד אתם מתכננים לסגור בסופו של דבר את החוב – קיימת סבירות גבוהה שיבואו לקראתכם. במידת הצורך הציעו לשלם חלק קטן מהחוב באופן מידי.
הסדר נושים – מתי כן צריך עזרה של עורך דין?
אם מדובר בחוב גדול מאוד, או בגוף עיקש שאינו מעונין לבוא לקראתכם בשום אופן יש צורך להתייעץ עם עורך דין גבייה המתמחה במשא ומתן והסדר נושים מול גופים גדולים כמו בנקים, ספקים גדולים וכדומה. הסדר נושים שכזה חייב להיעשות במומחיות ובמקצועיות. עורך דין מקצועי יציב בפניהם את הסיכונים שהם חשופים אליהם כאשר אינם מסכימים להגיע להסדר נושים עם החייב. שכן החייב יכול להיכנס להליך של חדלות פירעון ואז לא יוכלו לגבות את החוב אף לא באמצעות פתיחת תיק בהוצאה לפועל.
החוק החדש למחיקת חובות 2019
החוק מאפשר אופציות נוספות של הסדרי חובות, חלקם בהסדר ישיר מול הנושים וחלקם בהסדר מול ההוצאה לפועל. עורכי דין מומחים יציעו לנושים הסדר חוב עם פיקוח של בית המשפט. כאשר החייב מתמודד עם כמה תיקי הוצאה לפועל ואין באפשרותו לעמוד בכל התשלומים יש אפשרות נוספת והיא הסדר של איחוד תיקים בהוצאה לפועל לפי החוק החדש למחיקת חובות 2019. יש להתייעץ עם עורך הדין לגבי החוק החדש למחיקת חובות 2019. החוק החדש למחיקת חובות 2019 נקרא חוק חדלות פירעון עורכי דין מומחים בתחום טוענים שהוא הכניס שינויים עקרוניים וטובים הנוגעים להוצאה לפועל וכן לגבי הכרזה על פשיטת רגל או הכרזה על אדם כחייב מוגבל באמצעים.
מטרת החוק – מחיקת חובות למעוטי יכולת
מטרת החוק היא מעין מחיקת חובות למעוטי יכולת כדי לאפשר להם להשתקם כלכלית. לא מדובר במחיקת חובות טוטאלית, שכן על החייב מוטלות הגבלות מסוימות, קודם כול הוא יצטרך לשלם מידית חלק קטן מהחוב, לפי סכום שנקבע על ידי הרשם בהתאם ליכולותיו הכלכליות וכן יצטרך לדווח ללשכת ההוצאה לפועל על כל הכנסותיו והוצאותיו, וכן על כל הנכסים שברשותו – אם קיימים כאלה. ישנם מקרים שבהם כן קיימת מחיקת חובות למעוטי יכולת לחלוטין, מה שנקרא צו הפטר. זהו צו שפוטר את החייב לגמרי מתשלום. צו זה מתקבל לאחר שמתקיימים התנאים לכך ולא לפני שהחייב קיים את כל שלבי חדלות הפירעון. יצוין כי בתיקי מזונות לא מתאפשר להגיע למצב של מחיקת חובות למעוטי יכולת כלל גם לא במסגרת צו הפטר. לסיום – חשוב לנו לציין כי המידע המובא במאמר זה הינו חלקי בלבד, למידע מפורט התייעצו אתנו.