לאחר פשיטת רגל המצב לא ברור, מה מותר, מה אסור, מה אפשרי ומה לא. המצב הנפשי הירוד מוסיף גם הוא שמן לבלבול הגדול בו אתם שרויים וזה לא תורם לשיפור המצב. בתור עזרה ראשונה תוכלו להתייעץ אתנו חינם. במאמר זה נבהיר לכם כמה דברים חשובים בעניין הלוואה לפושט רגל. מה אפשרי, מה כדאי ומה לא מומלץ.
הלוואה לפושט רגל: רוצים לדעת אם יש כזה דבר?
יותר ויותר פושטי רגל מרגישים חנוקים והם רוצים להוציא הלוואה בכדי לעמוד בהסדר התשלומים שנקבע על ידי הנאמן ומצד שני להמשיך לחיות ברמת חיים סבירה, אך הם אינם יודעים אם הדבר בכלל אפשרי. נקדים ונאמר, כי באופן כללי כמשרד עורך דין חדלות פירעון אנו לא ממליצים לחשוב בשלב זה על הלוואה, מכיוון שזה נוגד את התכלית של פשיטת הרגל ומטרת השיקום. אך בכל זאת במקרים מיוחדים ולאחר ייעוץ עם מביני דבר ניתן לשקול זאת במסגרת החוק.
האם גם אתם מחפשים הלוואה ומעוניינים לדעת את האפשרויות השונות?
במאמר שלפניכם נסקור את האופציות השונות, האפשריות ואלו שאינן, להוצאת הלוואה לאנשים שפשטו את הרגל.
אתם מוזמנים לקרוא וליישם.
הלוואה לפושטי רגל – בנקאית וחוץ בנקאית
- הלוואה בנקאית: אנו מתחילים באופציה זו, מכיוון שהרבה אנשים טועים בעניין הזה והולכים שלל אחרי הבטחות שווא. שימו לב! קבלת הלוואה לפושטי רגל מהבנק היא בלתי אפשרית לחלוטין, בעיקר היום כשיש מעקב BDI און ליין, כלומר כל פקיד באשר הוא יכול לראות תוך רגעים את מצבכם, הן על ידי בדיקת החיווי (שבו יש 2 אופציות בלבד – חיובי או שלילי) והן על ידי בדיקת דו”ח ה-BDI שלכם. זכרו! כל מי שמבטיח לכם הלוואה בנקאית במצב של פשיטת רגל הוא נוכל או תמים!
- הלוואה חוץ בנקאית: בהלוואה מהסוג הזה, ישנם 2 אופציות – האחת באמצעות חברה שפועלת על פי החוק, כלומר גם מבחינת גובה הריבית המקסימלית שהחוק קבע (בסביבות 13%) וגם באופן הגבייה. חברות כאלו שמעניקות הלוואות לסגירת חובות מחברות פיננסיות חוץ בנקאיות נחשבות לגמישות יותר מאשר הבנק ובריבית יותר גבוהה המגלמת את הסיכון שהחברה לוקחת ובכדי שלא יגיעו למצב של פירוק חברות, מדובר בחברות פיננסיות כמו אלטשולר ועוד, שמושקעות על ידי פנסיות של אזרחים וכדומה, למיטב ידיעתנו גם חברה מסודרת שכזו לא תיקח על עצמה סיכון כה גבוה של אדם שנמצא ממש בעיצומם של הליכי פשיטת רגל.
אז מה כן ניתן לעשות? במקרים מסוימים יש חברות חוץ בנקאיות המעניקות הלוואה לפושטי רגל תמורת שעבוד של נכס קיים (שלא הופקע מרשותכם בהסדר התשלומים או של קרוב משפחה מדרגה ראשונה) או תמורת ערבים חזקים, או שניהם.
הלוואות לאנשים בפשיטת רגל – קרוב משפחה או שוק אפור ושחור
- שוק אפור / שוק שחור: הסוג השני החוץ בנקאי של הלוואות לאנשים בפשיטת רגל, הוא של חברות ‘מאפיה’ שאינן כפופות כלל לחוק (שוק שחור) או המתנהלות על פי חוק באופן חלקי בלבד (שוק אפור). מאופציה זו אנו ממליצים בכל פה להתרחק כליל, בעיקר לאור הניסיון המר שלנו בטיפול תמידי בתיקים של אנשים שהתפתו למלכודת זו (לכן, במקרה של הסתבכות שכזו, התקשרו אלינו בהקדם).
- הלוואה על שם קרוב משפחה: ישנה אופציה רחוקה של הוצאת הלוואה על שם קרוב משפחה. אפשרות זו צריכה להיעשות כדת וכדין, כלומר, לא תחת ההגדרה של הלוואות לאנשים בפשיטת רגל, אלא שההלוואה אכן תהייה מיועדת בשבילו בלבד (מבחינה חוקית הוא יכול לעשות עם הכסף כרצונו – כולל תשלום חובות שלכם), הכסף אמור להישאר בחשבון שלו ולהיות משולם על ידו ובאחריותו לדאוג להחזרים. אופציה זו מתאפשרת מבחינת פושט הרגל, כאשר הורים רוצים לעזור לילדיהם שפשטו רגל או ילדים להוריהם. אך אנו נדגיש כמובן, שיש לעשות זאת אך ורק לאחר התייעצות עם אנשי מקצוע מהתחום הפיננסי. נעיר, כי אופציה זו לא מתאפשרת בדרך כלל על ידי הלוואה של בן הזוג, מכיוון שגם הוא/היא נקשרים לפשיטת הרגל שלכם.
הלוואה לאחר הפטר
- האופציה הריאלית ביותר היא הלוואה לאחר הפטר, חוץ בנקאית בריבית גבוהה. אם כי שוב, זה לא מומלץ, אך כאן אנו מתייחסים לזווית החוקית בלבד.
הצעד הבא שלכם לקבלת מידע נוסף על הלוואה לפושט רגל ועל פשיטת רגל בכלל, הוא לתאם פגישת ייעוץ כדי לבחון את המשך ההתנהלות שלכם בתיק ולראות איך לצאת מזה בהקדם במינימום נזקים ואולי בסופו של דבר זה גם יפטור אתכם מהצורך בהלוואה לאחר הפטר.
רוצים לקבל מידע על הליך פירוק חברה? כנסו לקישור.