פנו אלינו בטרם יהיה מאוחר, אנו כמשרד עורך דין מומלץ לפשיטת רגל נפעל קודם כל באמצעות הגשת תביעת חוב בטופס המקוון המיועד לכך. נמלא לכם טופס תביעת חוב באופן מקוון ונמשיך לייעץ וללוות אתכם גם לאחר הגשת תביעת חוב מקוונת עד שהחייבים ישלמו לכם את כל החובות.
הגשת תביעת חוב בטופס המקוון
ב-2019 נכנס לתוקף החוק החדש אשר החליף את חוק פשיטת רגל. שמו של החוק: חדלות פירעון ושיקום כלכלי. החוק מגדיר בין היתר, כיצד מתבמעת פתיחת תיק הוצאה לפועל כיצד תובע הנושה את חובו באמצעות הגשת תביעת חוב בטופס המקוון המתפרסם באתר רשות האכיפה. התהליך מתחיל בהגשת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון לחייב. חשוב לציין כי הגשת הצו חייבת להיעשות על ידי שליח לבית ולא באמצעות מכתב בדואר! לאחר מכן מתבצעת הגשת תביעת חוב בטופס המקוון באתר רשות האכיפה. את הגשת תביעת חוב בטופס המקוון יש להגיש עד חצי שנה מיום שהוגשה לחייב ההודעה על פתיחת ההליכים. מומלץ מאוד להגיש את תביעת החוב באמצעות עורך דין מומחה בתחום, אך אם הנושה אינו מיוצג על ידי עורך דין הוא יכול להגיש את תביעת החוב באופן ידני.
תביעת חוב מקוונת
הגשה של תביעת חוב מקוונת או ידנית (כאשר הנושה אינו מיוצג) כרוכה בעלות של אגרה על סך 30 ₪. במאמרנו זה אנו מדברים על תביעת חוב מקוונת במסגרת הליכים של חדלות פירעון כאשר החוב הוא מעל 150,000 ₪. אם החוב הוא פחות מסכום זה ההגדרות הרלוונטיות ופרטי החוק שונים. תביעת חוב מקוונת מוגשת על ידי עורך הדין לממונה על הליכי חדלות פירעון. הממונה מעביר את התביעה לנאמן שממונה על התיק, והוא אשר מקבל בסופו של דבר את ההחלטה אם לאשר את התביעה או לדחותה. את התביעה יש להגיש עד חצי שנה מעת שהחייב קיבל את הצו המודיע לו על פתיחת ההליכים נגדו. במקרים חריגים יכול הנאמן להאריך את מועד הגשת התביעות.
טופס תביעת חוב באופן מקוון
טופס תביעת חוב באופן מקוון יכול להגיש רק הנושה או עורך הדין שלו. טופס תביעת חוב באופן מקוון מופיע באתר האינטרנט של הממונה על הליכי חדלות פירעון (או בשמו המוכר יותר – הכונס הרשמי). לטופס תביעת חוב באופן מקוון יש לצרף את מס’ האסמכתא של תשלום האגרה, אסמכתאות לחוב, מסמכים רלוונטיים ומידע נוסף ככל שיידרש. את תשלום האגרה על התביעה ניתן להעביר באמצעות העברה בנקאית או באמצעות כרטיס אשראי באתר התשלומים הממשלתי, או במזומן בבנק מזרחי טפחות.
צ’ק חוזר מה עושים
הנושא החם ביותר בנוגע להליכי חדלות פירעון ותיקים בהוצאה לפועל הוא נושא הצ’קים שחוזרים. אם גם אתם, כבעל עסק וכדומה, מוצאים את עצמכם שוב ושוב עם הדילמה של צ’קים של לקוחות שחוזרים ואתם שואלים את עצמכם שוב ושוב: “צ’ק חוזר מה עושים?”. אמנם על פי הסטטיסטיקה השימוש בצ’קים בישראל בשנים האחרונות הולך ופוחת אך עדיין בעלי עסקים מוצאים את עצמם מול צ’ק חוזר שאינם יכולים להשיג את בעליו או שהוא מתחמק מתשלום, ואנחנו נתקלים שוב ושוב עם בעלי עסק שהשאלה: צ’ק חוזר מה עושים? חוזרת על עצמה באותם מילים ובאותה מנגינה.
צ’ קים חוזרים יוצרים חובות לבנקים
המצב של צ’קים חוזרים ובכלל מוסר התשלומים הגרוע, גורר בעקבותיו חובות לבנקים של בעלי עסקים או ספקים שאינם יכולים לעמוד בתשלומים שלהם עקב כך שהלקוחות לא משלמים להם. המצב מעמיד בסיכון גם את בעלי העסקים שעקב חובות לבנקים עלולים גם הם להיגרר לתיקים בהוצאה לפועל, הליכי חדלות פירעון, חקירת יכולת בהוצאה לפועל ועוד ועוד. מה שניתן לעשות וחובה לעשות הוא לפתוח בהליכי חדלות פירעון נגד החייב ומיד לאחר מכן להגיש תביעת חוב. כמשרד עורך דין ותיק אנו יכולים לעזור לכם ולפעול באופן מהיר ומידי, טרם שתסתבכו עם חובות לבנקים ויהיה מאוחר מדי. פנו אלינו בדחיפות, כל שעה עלולה לפעול לרעתכם, אנו נלווה אתכם עד לתשלום החובות של הלקוחות וסגירת תיקים בהוצאה לפועל.