מאמרים מאת עו"ד לחדלות פירעון ופשיטת רגל

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תוקף

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תוקף – מספטמבר 2019 חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי כניסה לתוקף שינה את פני הדברים. חדלות פירעון ושיקום כלכלי הוא תחום רחב ולעתים סבוך וחשוב להכירו לעומק. מהו חדלות פירעון ושיקום כלכלי מקוון ואיך מתמודדים עם חדלות פירעון?

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי – תוקפו והשלכותיו

חדלות פירעון ושיקום כלכלי
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי כניסה לתוקף

לאחר דיונים ממושכים סביב חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי כניסה לתוקף של החוק מהווה רפורמה חשובה, מאחר וחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תוקף את הגישה הרווחת.

מיהו החייב וכיצד אנו רואים אותו? זוהי השאלה העומדת בלב לבו של השיח סביב חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי. לאור המודעות ההולכת וגוברת להעמקת הפערים החברתיים, העלייה ביוקר המחיה והקשיים הרבים המוטלים על העסקים הקטנים, נעשה שינוי משמעותי בתפיסת המחוקק סביב נושא זה. בעוד שישנם לא מעט אנשים המנצלים את המערכת ומבקשים לחמוק מהחזרת חובותיהם, ישנם לא מעט חייבים אשר נסיבות חייבם הביאו אותם למצוקה ממשית. כדי לספק גם להם מענה אנושי וראוי, עלה הצורך ברפורמה זו.

במסגרת השיח הער סביב חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תוקף החוק, האוכלוסיות שייהנו ממנו וההגבלות עליו תפסו חלק משמעותי. על אף שכניסת החוק לתוקף הייתה עבור רבים משב של רוח רענן והזדמנות חשובה לעשיית צדק, נדרשו לא מעט התניות והגבלות כדי להבטיח שרק הזכאים לכך יזכו בהקלות שהחוק מאפשר. כדי ללמוד עוד על החוק וכיצד ניתן לפתוח בתהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי מקוון, אספנו עבורך כאן מידע חשוב. כמו כן מידע על נושאים משפטיים נוספים

מתי הייתה לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי כניסה לתוקף רשמית?

חדלות פירעון ושיקום כלכלי מקוון
חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תוקף

עורכי דין חדלות פירעון – הדיון סביב החוק התנהל במשך תקופה ארוכה. בסופו של דבר, עבר החוק בסוף שנת 2018 ושינה באופן מהותי את האופן בו אנו תופסים את הליך חדלות הפירעון. לאחר שהתוקף החקיקתי העיקרי של ההליך נבע מפקודות מנדטוריות בנות כמעט 100 שנה ותקדימים משפטיים הפזורים על פני תיקים רבים, נעשתה הסדרה ראויה, מודרנית, אנושית ושיקומית אשר במסגרתה, יוגבל הליך פשיטת הרגל ל-4 שנים עד לקבלת הפטר.

בסופו של דבר, נכנס החוק לתוקפו בספטמבר 2019 וכשזה נוגע לתחולת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תוקף החוק יחול אך ורק על אלו שנפתח עבורם תיק בהוצאה לפועל אחרי הכניסה הרשמית לתוקף. במידה ותיקך מתנהל לפני ספטמבר 2019, חשוב להיוועץ בעורך דין ולברר האם התקנות החדשות יוכלו לחול גם על חובך.

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תוקף

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תוקף
חדלות פירעון ושיקום כלכלי

מטרתו של החוק היא לספק מענה להמוני הישראלים אשר נקלעו לחובות בשל נסיבות שהיו מחוץ לתחום שליטתם. מתוך תשעת אחוזי האוכלוסייה המנהלים תיקים בהוצאה לפועל, רבים מאוד לא הגיעו למצב זה עקב פזרנות, חוסר אחריות או כוונות זדון. מתוך ההבנה כי יהיה זה בטובתה של המדינה והמשק הישראלי לסייע לכמה שיותר אנשים לחזור לשוק העבודה ולנהל את עסקיהם, נעשו צעדים לכונן תוכניות לשיקום כלכלי שיאפשרו לנושים לקבל את ההחזר המקסימלי ולחייב להחזיר את חייו למסלולם. כדי לוודא כי אכן רק אלו הראויים להקלות אלו ייהנו מהן, הזכאות לחדלות פירעון תחול תחת ההגבלות הבאות:

  • חובות שנוצרו בדרכים בלתי חוקיות, לא יוכלו לפתוח בהליכי חדלות פירעון. בין הדרכים ניתן למנות חובות עקב שימוש או סחר בסמים, מהימורים בלתי חוקיים, עבירות הונאה וזיוף ותשלומי קנסות ופיצויים לנפגעים ולתובעים בהליכים אזרחיים על רקע פעולות שלא בתום לב.
  • בנוסף, סרבני מזונות אשר צברו חובות לבן/ת זוגם לא יוכלו להיעזר בהליכי חדלות פירעון. יהיה עליהם למצוא פתרון אחר כדי להסדיר את חובם. ישנם לא מעט פתרונות שהחוק הישראלי מאפשר גם לחייבי מזונות ומומלץ להיעזר בעורך דין כדי להימנע מסיבוכים בעתיד.
  • ככל שמדובר על התנהלות בתום לב, הכוונה אינה רק להתנהלותך בעת צבירת החובות, אלא גם להתנהלות מול ההוצאה לפועל. במידה ולא ייעשה כל שיתוף פעולה מצידך ויעלה החשד כי ישנם נכסים אשר הוסתרו מפני הממונה או כי הסתרת מידע במהלך החקירה, לא זאת בלבד שלא תהיה זכאות להליך, אלא שהחוק טומן בחובו עונשים כבדים לעושים כן.

חדלות פירעון ושיקום כלכלי מקוון

כיום יותר מאי פעם, פשוט וקל להגיש בקשה להליך חדלות פירעון בטופס מקוון. ניתן להיכנס לאתר משרד המשפטים ולהגיש את הבקשה בקלות וביעילות. עם זאת, ההליך המהיר והפשוט זמין רק לחייבים המיוצגים בעורך דין. לכן, כדי לשפר את סיכוייך בהגשת הבקשה, לקבל את כל המידע הנדרש ולמצות את המיטב מההליך, חשוב להיעזר בעורך דין מקצועי ומנוסה שיגיש עבורך את הבקשה המקוונת.

שאלות נוספות כגון: מיהו הממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי כמו גם איך להתמודד עם פשיטת רגל ועוד ניתן להיכנס לדפי האתר בנושא.י

חדלות פירעון ושיקום כלכלי | חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי כניסה לתוקף | חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי תוקף | חדלות פירעון ושיקום כלכלי מקוון

עו"ד מישאל גאון
מנהל תיקי המשרד

עו”ד מישאל גאון, מעבר להיות עו”ד וותיק ומשופשף ומומחה מספר אחת במחיקת חובות ולניהול הליכי חדלות פירעון והוצאה לפועל, כבר זכה לנהל בעברו מספר חברות ועסקים ורכש ניסיון רב במגזר העסקי ובעבודה מול הבנקים וגופים ציבוריים גדולים. עו”ד מישאל גאון, משמש כיום כאוטוריטה בתחומי החדלות פירעון ובמילים אחרות- אין כמעט שופט בארץ שלא מכיר אותו (ואת ‘כאב הראש’ שמתלווה לייצוג המשפטי שלו) או כתב עת מקצועי ומכובד שלא מתהדר במאמר מקצועי פרי עטו.

שאלה? כתבו לנו!

פשיטת רגל

חדלות פירעון

שיקום כלכלי

נקלעת לחובות?
הסדר חובות שיוציא אותך מהבוץ.
עם התאמת פיתרון בול בשבילך!

מגיעה לך שיחת ייעוץ חינם

*בכפוף לבדיקת התאמה
פתח צ'ט
1
שלום וברכה
שלום,
אני כאן לרשותך
Call Now Button