עמידה לקראת הליכי פשיטת רגל הן אחד הרגעים הקשים בחיים, כעורכי דין פשיטת רגל אנו מכירים היטב את המצב. אנו מדברים בעיקר על חוסר הבהירות השוררת במצב הזה. אולם יש כמה חוקים שאם תדעו אותם תוכלו להתייעץ עם עורך דין חדלות פירעון ולדעת לנכון עד כמה המצב גרוע, או אולי לא… מה הם החוקים?
עורכי דין פשיטת רגל: 3 החוקים שמומלץ לדעת למי שנמצאים במצב כלכלי קשה
מכיוון שהחוק מעודד היום את רשם ההוצאה לפועל וגופים נוספים להפנות חייבים לפתיחת תיק חדלות פירעון, יותר ויותר חייבים שאינם רואים פתרון באופק פונים להליכי חדלות פירעון, הבעיה שלפני הפנייה וגם מיד אחריה אין להם את הכלים להעריך את חומרת מצבם ובכך לקבל החלטה שקולה ומאוזנת אם לגשת להליך או לא.
נשמע לכם מוכר? האם גם אתם מתקשים לקבל החלטה שקולה לקראת כניסה להליכי חדלות פירעון?
על 3 החוקים שאתם צריכים לדעת בכדי לקבל את הפרספקטיבה הנכונה בקשר לחומרת מצבכם – במאמר שלפניכם.
מוזמנים לקרוא, ליישם ולשתף.
שלושת החוקים שאתם צריכים לדעת לפני התייעצות עם עו”ד פשיטות רגל
- אם פתוחים נגדכם תיקים בהוצאה לפועל, רשאי הרשם להודיע על השהיית ההליכים החוקיים נגדכם כגון עיקול משכורת הוצאה לפועל, בכדי לאפשר לכם לפתוח תיק חדלות פירעון.
חוק זה יכול לאפשר לכם להרוויח מעט זמן ובינתיים להספיק להתייעץ עם עו”ד פשיטות רגל לגבי הסיכויים והצדדים בעד ונגד הליכה לקראת צעד זה של חדלות פירעון. ובקיצור, עליכם לדרוש מהרשם שיאפשר לכם להתייעץ עם עורך דין לפשיטת רגל על מנת לאפשר לכם לקבל את ההחלטה השקולה.
- לפי החוק החדש, לפעמים ניתן לבקש הפטר מיד לאחר ההכרזה על חדלות פירעון, או זמן קצר לאחר מכן. וזה גם יכול להיות שיקול מכריע לקראת קבלת החלטה ללכת על חדלות פירעון. גם על כך מומלץ לכם להתייעץ עם עו”ד פשיטות רגל מומחה לענייני חדלות פירעון.
- אם אתם נושאים את אחד מהמקצועות הבאים מומלץ לכם לעשות ככל אשר לאל ידכם לא להגיע למצב של פשיטת רגל וחדלות פירעון: תיווך מקרקעין, קבלנות בתחום הבנייה, ייעוץ פנסיוני, סוכן שיווק פנסיוני, קבלן כוח אדם, עורך דין.
נושאי מקצועות אלו מאבדים את רישיונם לעסוק בתחום לאחר הכרזה על פשיטת רגל (קבלן בנייה נמחק מפנקס הקבלנים).
עורכי דין לפשיטות רגל מסכמים:
יותר ויותר חייבים שאינם רואים פתרון באופק פונים להליכי חדלות פירעון, הבעיה שלפני הפנייה וגם מיד אחריה אין להם את הכלים להעריך את חומרת מצבם ובכך לקבל החלטה שקולה ומאוזנת.
כמו שיכולתם ללמוד מהמאמר, כדי שתוכלו לקבל החלטה שקולה, חשוב להתייעץ עם עורכי דין לפשיטות רגל, בעיקר בהילקח בחשבון שניתן לבקש מרשם ההוצאה לפועל שישהה את ההליכים נגדכם לזמן מוגבל עד אחרי התייעצות עם עורך דין ובהילקח בחשבון שניתן לבקש הפטר. לעומת זאת, מתווכים, קבלנים, סוכנים ויועצים פנסיוניים, קבלני כוח אדם ועורכי דין לפשיטות רגל צריכים לחמוק ככל האפשר ממצב של פשיטת רגל וחדלות פירעון.
עכשיו תורכם
עד עכשיו הצגנו בפניכם 3 חוקים של אנשים במצב כלכלי דחוק אשר אינם מסוגלים לשקול ביישוב הדעת לגבי ההתלבטות אם לגשת לפשיטת רגל. עכשיו הבמה כולה שלכם. מה תוכלו להוסיף מניסיונכם? האם יש חוק שהייתם יכולים להוסיף מעבר ל-3 החוקים שהצגנו במאמר? אנא, שתפו אותנו כדי שכולנו נוכל ללמוד ולהתקדם.
הצעד הבא: התייעצות עם עורך דין לפשיטות רגל
הצעד הבא שלכם לקבלת החלטה שקולה ונבונה לגבי צעד של חדלות פירעון או לגבי צו תשלומים פשיטת רגל הוא לתאם פגישת ייעוץ במשרדנו.
אהבתם? שתפו את המאמר עם חברים.
משרדנו – משרד עורך דין לפשיטות רגל – מתמחה בחדלות פירעון, פשיטות רגל, תביעות בנקים, הסדרים עם נושים ועוד. אנו מייצגים לקוחות חדלי פירעון בקשר למשכנתאות, לתאגידים, למניות וניירות ערך, חשבונות מוגבלים, הקפאת הליכים, צ’קים חוזרים, תביעות ייצוגיות ועוד.
כמו כן, אשראי בנקאי או חוץ בנקאי הופך להיות יותר ויותר נפוץ ולכן כמשרד עורך דין לפשיטות רגל ייצגנו ואנו מייצגים לקוחות שהגיעו למצבי חדלות פירעון בשל רשלנות של הבנק, או בשל התנהלות לא נכונה של גוף חוץ בנקאי.
רוצים לקבל מאתנו עוד הרבה טיפים מועילים, עצות שוות והדרכה מעשית בענייני חדלות פירעון? תמצאו כאן באתר עורכי דין פשיטת רגל, במדור המאמרים.