מאמרים מאת עו"ד לחדלות פירעון ופשיטת רגל

הפטר חובות

הפטר חובות חדלות פירעון

מה זה הפטר חובות ואיך מתבצע הפטר חובות ארנונה או הפטר חובות בהוצאה לפועל ? הפטר חוב בין אם מדובר על הפטר חוב למוסד, הפטר על חוב מזונות וכדומה, הוא אפשרי במידה ומנהלים את ההליך נכון ובאופן מדויק

ניהול תיק בהוצאה לפועל עשוי להיות מטלטל ולעתים קשה לראות איך יוצאים מחובות שהולכים ונצברים. חקיקה חדשה מספקת בידיהם של חייבים רבים אפשרויות חדשות לשקם את חייהם ומייצרת פתרונות אשר ירצו את כל הצדדים. על מנת לסלול את הדרך אל הסדר חובות ואל ההפטר המיוחל, ניתן ללמוד כאן מהו הפטר חובות ובאילו תנאים הוא מתקיים.

הפטר חובות ארנונה
מה זה הפטר חובות

מה זה הפטר חובות ? אם בעבר קבלת ההפטר הייתה מקושרת באופן הדוק להליכי פשיטת רגל, הרי שהיום קיימות אפשרויות רבות אחרות. החוק לחדלות פירעון ושיקום כלכלי התשע”ח-2018 מסדיר את האפיקים לכינון הסדר חובות ומעמיד לרשותך חייבים כלים חדשים רבים להתחיל בדרך חדשה. אם תהית איך יוצאים מחובות שנגררים כבר תקופה ארוכה, אלו כל הדרכים לחתור אל הפטר והמקרים בהם ניתן לקבל אותו תחת החוק החדש.

הפטר חובות ארנונה – מה זה הפטר חובות?

בין אם מדובר על הפטר חובות ארנונה או הפטר חובות בהוצאה לפעול ואף הפטר על חוב מזונות, ישנם כמה שלבים שחשוב להכיר. הפטר הוא למעשה צו המכריז כי חובותיו של החייב בטלים. לאחר תקופה מסוימת של עמידה בצו תשלומים או בהסדר חובות תקף, ניתן להכריז על מחיקת החובות על מנת לאפשר לחייב להתחיל בצעדים לשיקום כלכלי מיטיב.

האם ניתן להשיג הפטר מכל חוב?

הפטר על חוב מזונות
הפטר חובות בהוצאה לפועל

ישנם מקרים מסוימים בהם לא ניתן יהיה לקבל הפטר על חובך.

  • חובות משכנתא.
  • חובות שנוצרו עקב מעשי הונאה ומרמה.
  • חובות שנצברו עקב החלת קנסות בהליכים פליליים, אזרחיים או מנהליים.
  • חובות עקב אי תשלום דמי מזונות במסגרת הסכם גירושין.
  • חובות במסגרת תביעות לדמי נזק בלתי קצובים.

על אף שבמקרים מסוימים ניתן להשיג הסדר חוב או פריסת תשלומים על חובות מסוג זה, לא ניתן יהיה להיפטר מהם. ישנו היגיון רב בהגבלות אלו מאחר והפטר במקרים אלו משמעו פגיעה בבנק המשכנתאות ובמקבלי המזונות והפיצויים.

איך יוצאים מחובות – המסלול אל ההפטר

הפטר חובות חדלות פירעון
הפטר חוב חדלות פירעון

על מנת להגיש בקשה להפטר, עליך לעמוד בלפחות באחד מהקריטריונים הבאים:

  • עמידה בצו התשלומים במשך 3 שנים ברצף מרגע החלת הצו ועד להגשת הבקשה להפטר.
  • עקב החוק החדש לחדלות פירעון ושיקום כלכלי, האפשרות לקבלת הפטר כחייב מוגבל באמצעים בוטלה.
  • היעדר נכסים הניתנים למימוש כמו נדל”ן, מיטלטלין בעלי ערך, פיקדונות וחסכונות וכו’.
  • על סכום החובות לא לעבור את רף ה-800,000 ₪. סכומים גבוהים יותר לא יאפשרו קבלת הפטר ללא כניסה להליכי חדלות פירעון.
  • היעדר הליך פשיטת רגל – במידה ולא הוגשה כל בקשה על ידי הנושים או רשם ההוצאה לפועל להליך פשיטת רגל בחמשת השנים שלפני הגשת הבקשה, ניתן יהיה להגיש בקשה להפטר.

באילו מקרים לא יאושר הפטר חוב?

אישור הבקשה נתון לשיקול דעתו של רשם ההוצל”פ. ישנם טעמים שונים אשר עשויים להשפיע על החלטתו. הגורמים הבאים, בין השאר, עשויים לגרום לו לדחות את הבקשה.

  • אורח חיים פזרני של החייב – הוצאות חריגות אשר אינו עולות בקנה אחד עם המצב הכלכלי עליו הצהיר החייב עשוי לגרור אחריו השלכות קשות.
  • הרשעות קודמות בעבירות תחת פקודת פשיטת הרגל.
  • התנהלות שלא בתום לב – מחובות שנוצרו עקב פעילות עבריינית ועד לניצול לרעה של ההליך על ידי העברת נכסים, אי עמידה בצו תשלומים, מסירת מידע כוזב או כל אי שיתוף פעולה עם הממונה או כונס הנכסים.

מהו הסדר חוב?

כעת, משהבנו מהו הפטר חובות, נבחן את הדרכים בהן ניתן להגיע מול הנושים להסדר חובות שתסלול את הדרך להבראה כלכלית גם במקרים בהם לא ניתן לקבל הפטר.

במקרים רבים, נעדיף לא לנהל את התיק כלל דרך הליכי הוצל”פ. במקום להסתבך עם איחוד תיקים או במקרים חמורים יותר, עם חדלות פירעון, ניתן להגיע להסדר מול הנושים ולעתים אף מחוץ לכותלי בית המשפט.

במקרים בהם ימצא רשם ההוצאה לפועל כי אין מקום למתן צו הפטר, אך יזהה כי קיימת אפשרות לכונן הסדר תשלומים שהחייב יוכל לעמוד בו, ניתן יהיה לקדם הסדר חובות שיהיה בטובתם של הצדדים. לאחר קבלת הסכמתם של כל הצדדים, ייקבע דיון בבקשה.

בכל הנוגע אל הפטר חוב כדי לשפר את סיכוייך במשא ומתן וכדי לנהל את כל ההליך עד לכינון הסדר חובות בצורה היעילה ביותר, חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין חדלות פרעון מנוסה ומקצועי הבקיא בדיני ההוצאה לפועל ובעל שנות ניסיון רבות בייצוג חייבים. ייצוג משפטי מסוג זה יאפשר לך להיאבק עבור האינטרסים שלך בצורה הטובה ביותר.

מה זה הפטר חובות | הפטר חובות ארנונה | הפטר חובות בהוצאה לפועל | הפטר חוב | הפטר על חוב מזונות

 

 

עו"ד מישאל גאון
מנהל תיקי המשרד

עו”ד מישאל גאון, מעבר להיות עו”ד וותיק ומשופשף ומומחה מספר אחת במחיקת חובות ולניהול הליכי חדלות פירעון והוצאה לפועל, כבר זכה לנהל בעברו מספר חברות ועסקים ורכש ניסיון רב במגזר העסקי ובעבודה מול הבנקים וגופים ציבוריים גדולים. עו”ד מישאל גאון, משמש כיום כאוטוריטה בתחומי החדלות פירעון ובמילים אחרות- אין כמעט שופט בארץ שלא מכיר אותו (ואת ‘כאב הראש’ שמתלווה לייצוג המשפטי שלו) או כתב עת מקצועי ומכובד שלא מתהדר במאמר מקצועי פרי עטו.

שאלה? כתבו לנו!

פשיטת רגל

חדלות פירעון

שיקום כלכלי

פתח צ'ט
1
שלום וברכה
שלום,
אני כאן לרשותך
Call Now Button