מאמרים מאת עו"ד לחדלות פירעון ופשיטת רגל

על ידי ייצוג עורך דין דיני עבודה זכויות עובדים כחוק יובטחו לך

ייצוג עורכי דין דיני עבודה זכויות עובדים

על ידי ייצוג עורך דין דיני עבודה זכויות עובדים כחוק יובטחו לך. מקומות העבודה הם בין הזירות המורכבות ביותר מבחינה משפטית. מאחר ויחסי הכוח מובנים בעצם מערכות היחסים התעסוקתיות, הפרת זכויות עובדים הן עניין שבשגרה. לרוב, לא מדובר בהכרח בכוונת זדון, אלא בחוסר ידע או אי סדרים באופן ההעסקה. כדי להבטיח שכל זכויותיך יקבלו מענה במקום העבודה – משכר מינימום ודמי נסיעה ועד לתשלום דמי הבראה כחוק, נדרש עורך דין המתמחה בדיני עבודה שילווה אותך בכל צעד ושעל. משרד עו”ד מישאל גאון ישמח ללוות אותך בתהליך ולהבטיח כי כל זכויותיך יישמרו במקום העבודה שלך.

במסגרת דיני עבודה זכויות עובד מוגדרות ומעוגנות

דיני עבודה מרכזים בתוכם את כל החקיקה הנהוגה בישראל בתחום זכויות עובדים. החוק מגדיר מהו יום עבודה, כמה שעות ניתן להעסיק עובד, תשלום דמי נסיעה, החובה לתשלום שכר מינימום וכל הזכויות הנלוות – מהפרשות לפנסיה ועד לדמי הבראה וכלל הזכויות הסוציאליות. מן הרגע שכוננו יחסי עובד-מעביד, המעסיק מחויב לשמור על כל זכויותיך ולוודא כי הן מיושמות במהלך עיסוקך.

בחוק הישראלי, כוללים דיני עבודה זכויות עובד זר

גם עובדים אשר אינם אזרחי ישראל, מוגנים תחת דיני עבודה ישראליים. במובן הזה, כשזה מגיע לדיני עבודה זכויות עובד זר אינן נופלות מזכויותיו של העובד הישראלי – הוא זכאי לימי חופשה ואין לשלם לו פחות משכר מינימום בשום אופן. על אף שישנם לא מעט מקומות עבודה אשר אינם מקפידים על כך, הדבר מעוגן בחוק. גם הפרשות פנסיוניות יישמרו לעובד הזר עד לסיום תקופת העסקתו ויימסרו לו כסכום נזיל שאותו יוכל להפקיד במולדתו. כחלק מכך, במסגרת דיני עבודה זכויות עובד זר כוללות גם תשלום פיצויי פיטורין.

הזכות לתשלום דמי נסיעה

כל עובד באשר הוא, הנדרש לאמצעי תחבורה כדי להגיע למקום העבודה, זכאי מכוח דיני עבודה הנהוגים בישראל לדמי נסיעה לעובד המגולמים בשכר החודשי. האופן בו משולמים דמי נסיעה כחוק תלויים במידה רבה בתדירות השימוש של העובד באמצעי התחבורה.

  • במידה וישנן הסעות מטעם מקום העבודה, לא יידרש המעסיק לשלם דמי נסיעה לעובד.
  • תשלום דמי נסיעה באוטובוס יהיה כנגד כל נסיעה שהעובד רכש וכיום הרף היומי לסכום הכולל לכיסוי דמי נסיעה כחוק הוא 22.6 ₪ ליום.
  • במידה וישנה כרטיסיה או הסדר “חופשי חודשי” אשר עלותם נמוכה מתשלום כל נסיעה בנפרד, רשאי המעסיק לכסות לעובד את עלויות ההסדר בלבד.

נסביר כיצד זה עובד:

נניח כי העובד מגיע אל העבודה באוטובוס אחד ומשלם דמי נסיעה באוטובוס עבור נסיעה הלוך וחזור בלבד, או רוכש כרטיס מעבר להחלפה בין אוטובוסים. במקרה כזה, דמי נסיעה לכל משמרת יהיו 11.80 ₪ (2X5.90). במידה והעובד מועסק ל-3 משמרות בשבוע, סך עלויות הנסיעה שלו בחודש יהיו 141.6 בחודש (4 שבועות X 3 משמרות בשבוע X 11.80). כאשר עלות דמי הנסיעה עולה וחוצה את עלות ה”חופשי חודשי”, יוכל המעסיק לשלם לעובד אך ורק את עלות ההסדר.

מהן האזנות סתר במקום העבודה?

במקרים מסוימים, עשוי המעסיק להאזין לשיחות שמנהלים עובדיו כחלק מהפעילות השוטפת של העסק. רובנו מתוודעים לכך בכל פעם שאנו פונים למחלקת שירות לקוחות ומקבלים את ההודעה שחלק מן השיחות מוקלטות. עם זאת, לא כל שימוש באמצעי האזנה ייחשב כהאזנות סתר במקום העבודה. במקרים אחרים אמנם, שהינם פחות תמימים, עשוי המעסיק להשתמש בהאזנות סתר במקום העבודה על מנת לאתר ניסיונות התאגדות של העובדים או לבדוק כמה הם עובדים ביעילות. חוק האזנות סתר במקום העבודה מסדיר את כלל ההגדרות אשר תחתיהן תיחשב האזנה לשיחות עובדים להאזנת סתר. חשוב שנהיה מודעים לתנאים המעוגנים בחוק האזנות סתר במקום העבודה על מנת שיהיה באפשרותנו לדעת האם אכן זכויותינו מופרות. כדי לעשות כן, מומלץ להיוועץ בעורך דין במתמחה בתחום דיני עבודה.

האזנת סתר בעבודה – האם זה חוקי?

התשובה הקצרה והפשוטה היא – לא. האזנת סתר במקום העבודה מהווה הפרה של זכויות עובדים בישראל, אך הרבה מעבר לכך – האזנת סתר במקום העבודה מהווה עבירה פלילית חמורה.

התשובה הארוכה והמורכבת יותר היא – תלוי כיצד מבוצעת ההאזנה. בעוד שבחלק מהמקרים אכן יהיה מדובר בהאזנת סתר בעבודה, כפי שמגדיר זאת חוק האזנת סתר בעבודה, במקרים אחרים ההקלטה עשויה להיות לגיטימית.

הקריטריונים להאזנת סתר בעבודה

חוק האזנת סתר בעבודה מגדיר כמה תנאים להאזנת סתר בעבודה שאינה חוקית:

  • על פי החוק, האזנות הן לגיטימיות כאשר אחד מן הצדדים בשיחה מודע לכך שהוא מוקלט. לכן, כל עוד ההקלטה נעשה בהסכמת העובד או כל צד שלישי עמו הוא מנהל את השיחה, תהיה ההקלטה חוקית.
  • לעומת זאת, הקלטת שיחה ללא הסכמת כל אחד מהמשתתפים בה, תיחשב כהאזנת סתר בעבודה ומהווה עבירה פלילית לכל דבר ועניין.

הודעת אי קבלה לעבודה – זכות המעוגנת בחוק

התרחיש הבא מוכר למרבה הצער לעובדים רבים בישראל – שלחת את קורות החיים שלך למקום עבודה אטרקטיבי, זומנת לראיון או למבחני מיון וחזרת הביתה עם תחושה די טובה. עובר שבוע, עוברים שבועיים ואין כל תשובה מהמעסיק. בינתיים, הזדמנויות תעסוקה אחרות חמקו ממך. חשוב לדעת כי הודעה על אי קבלה לעבודה מהווה חלק בלתי נפרד מזכויות עובדים בישראל מכוח חוק הודעה על אי קבלה לעבודה ועל המעסיק חלה חובת הודעה על אי קבלה לעבודה.

חוק הודעה לעובד על אי קבלה לעבודה

החוק הישראלי מחייב את המעסיק לספק הודעה למועמד על אי קבלה לעבודה בכתב תחת הקריטריונים הבאים.

  • כל בית עסק המעסיק מעל 25 עובדים, חייב לספק למועמד הודעה לעובד על אי קבלה לעבודה.
  • חובת הודעה על אי קבלה לעבודה אינה חלה על מקומות עבודה העוסקים בתחום המסעדנות או עבור משרות זמניות אשר תקופת ההעסקה בהן לא עוברת את 30 הימים.
  • על מנת להיחשב למועמד אשר חלה חובה לספק לו מכתב הודעה על אי קבלה לעבודה, עליך לעבור ראיון או מבחני מיון. שיחת טלפון ראשונית או שליחת קורות חיים בלבד לא ייחשבו.

בכל בעיה בתחום דיני עבודה זכויות עובדים מוגנות עם פנייתך לסיוע מקצועי

בעת שכירת שירותי עו”ד דיני עבודה זכויות עובדים צריכים להיות תחום ההתמחות שלו, כדי להבטיח שיהיה לך ייצוג נאמן. משרד עו”ד מישאל גאון הוא בעל ניסיון של כשלושה עשורים בייצוג עובדים מול מעסיקיהם, ככל שהדבר מגיע לדיני עבודה זכויות עובדים של מועסקים רבים זכו להגנה וליישום על ידי הייצוג של אנשי המקצוע שלנו. עם פנייתך למשרדנו, נייעד עבורך איש מקצוע ובעזרת ליווי עורך דין דיני עבודה זכויות עובדים יהפכו להיות חלק בלתי נפרד מהתרבות הארגונית של מקום העבודה שלך.

נשמח לשמש לך כאוזן קשבת וללוות אותך בכל קושי עמו נתקלת במקום העבודה שלך, המחויבות שלנו לזכויות עובדים היא הכוח המניע שמסייע לנו למצות את המיטב מכל תיק עמו אנו מתמודדים. כדי לפתוח בתהליך שישנה את סביבת העבודה שלך ויחולל שינויים בחייך, אנו מזמינים אותך להשאיר את פרטיך באתר כעת ואנו נספק לך מענה בהקדם.

 

 

 

 

עו"ד מישאל גאון
מנהל תיקי המשרד

עו”ד מישאל גאון, מעבר להיות עו”ד וותיק ומשופשף ומומחה מספר אחת במחיקת חובות ולניהול הליכי חדלות פירעון והוצאה לפועל, כבר זכה לנהל בעברו מספר חברות ועסקים ורכש ניסיון רב במגזר העסקי ובעבודה מול הבנקים וגופים ציבוריים גדולים. עו”ד מישאל גאון, משמש כיום כאוטוריטה בתחומי החדלות פירעון ובמילים אחרות- אין כמעט שופט בארץ שלא מכיר אותו (ואת ‘כאב הראש’ שמתלווה לייצוג המשפטי שלו) או כתב עת מקצועי ומכובד שלא מתהדר במאמר מקצועי פרי עטו.

שאלה? כתבו לנו!

פשיטת רגל

חדלות פירעון

שיקום כלכלי

פתח צ'ט
1
שלום וברכה
שלום,
אני כאן לרשותך
Call Now Button