מאמרים מאת עו"ד לחדלות פירעון ופשיטת רגל

עורך דין חדלות פירעון בראשון לציון

תיקי פשיטת רגל

בתור עורך דין חדלות פירעון בראשון לציון, אשר מתמחה כבר שנים ארוכות בתחומים כמו הסדר חובות, ניהול תיקי פשיטת רגל, וכיוצא באלו, אתן לכם מספר נקודות חשובות בבחירת עורך הדין המתאים לכם. בין אם אתם זקוקים לפעולה פשוטה כמו בדיקת חובות בהוצאה לפועל, או בעניין מורכב כמו ביטול הגבלה בבנק ישראל – תמיד תרצו לבחור עורך דין שיתאים לעניין.

תיקי פשיטת רגל – בדיקת חובות בהוצאה לפועל

בעקבות רפורמה בחקיקה הרלוונטית ובתקנות, החל מ-15.09.2019 הליכי פשיטת רגל נקראים חדלות פירעון ושיקום כלכלי.

אם אתם חייבים כספים לאחרים או אם אחרים חייבים לכם, כדאי שתכירו את הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. החוק מאפשר לחייבים ולנושים לפתוח בהליכים, במהלכם יוחזרו חלק מהחובות, ובסיומם החייב יוכל לקבל פטור מהחובות האחרים ולפתוח “דף חדש” בחייו הכלכליים.

בספטמבר 2019, נכנסה לתוקף רפורמה חדשה שמטרתה לייעל ולקצר את ההליכים, לתחום אותם בזמן ולאזן בין האינטרסים של החייב ושל הנושה. לפי החוק החדש, ניהול ההליכים נקבע לפי סכום החובות וקיימת הבחנה בין חובות העולים על 150,000 ₪ וחובות בסכום נמוך מזה.

הסדר חובות

אז בעצם מה זה חדלות פירעון?

חדלות פירעון (פשיטת רגל) מוגדרת בחוק החדש בתור מצב כלכלי-משפטי שבו חייב (אדם פרטי או עוסק מורשה או עוסק פטור), נמצא, או עלול להימצא באחד או בשני המצבים הבאים:

  • לא יכול לשלם את חובותיו, גם במקרה שהגיע מועד התשלום וגם אם מדובר בתשלום עתידי.
  • סכום החובות וההתחייבויות של החייב עולה על שווי נכסיו, כגון: כספים, רכוש, זכויות וכו’.

חייב שנמצא במצב של חדלות פירעון או עלול להימצא במצב כזה רשאי להגיש בקשה לקבלת צו לפתיחת הליכי חדלות פירעון במטרה להביא, ככל האפשר, לשיקומו הכלכלי, לאפשר לו לפתוח “דף חדש” ולהשתלב מחדש במרקם החיים הכלכלי. לעיתים זה נעשה על ידי איחוד תיקים בהוצאה לפועל.

מטרה נוספת היא לאפשר מצב שהנושה (מי שחייבים לו) יקבל את חובו חזרה, ככל הניתן, מתוך הכספים שנצברים בקופת הנשייה. קופת נשייה היא בעצם מעין קופה/חשבון אליה מופקדים כספים במסגרת הליכי חדלות פירעון (פשיטת רגל).

ככלל, הקופה מנוהלת, על-ידי הנאמן, הפועל מטעם הגורם האחראי של המדינה על ניהול ההליכים:

  • כאשר סכום החובות עולה על 150,000 ש”ח- הגורם האחראי הוא הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
  • כאשר סכום החובות נמוך מ-150,000 ש”ח- הגורם האחראי הוא רשם ההוצאה לפועל.

בדיקת חובות בהוצאה לפועל

הגדרת חדלות פירעון בהליכים שנפתחו לפני 15.09.2019

בהתאם לפקודת פשיטת הרגל, לגבי הליכים שנפתחו לפני 15.09.2019, “חדלות פירעון” היא מצב כלכלי בו אדם או תאגיד אינם יכולים לפרוע את חובותיהם.

חדלות הפירעון, על פי פקודת פשיטת הרגל, יכולה להתבטא בשני אופנים:

  • לחדל הפירעון יש יותר חובות והתחייבויות מנכסים.
  • חדל הפירעון אינו יכול לפרוע את חובותיו בטווח הקצר.

הגעה למצב של הסדר חובות – הפיתרון האלטרנטיבי להליכי פשיטת רגל

בשנים האחרונות צבר תאוצה הליך פשיטת הרגל אשר עבר רפורמה בשנת 2013, והעניק לחייבים רבים פתח לתקווה ומחיקת חובות. ואולם, ארצה להתמקד דווקא באותם חייבים שאינם מעוניינים לפנות להליך פשיטת הרגל אלא להליכי הסדר חובות. כך למשל, ישנו הליך הסדר חובות לפי סעיף 19א’ לפקודת פשיטת הרגל, המאפשר לחייב למחוק עד 70% מחובותיו.

סעיף 19א לפקודה מאפשר לחייב שחובותיו עולים על 34,963 שקלים להגיש בבית המשפט המחוזי באזור מגוריו בקשה להסדר עם נושיו, עוד בטרם נפתחו נגדו הליכי פשיטת רגל. אישור ההסדר נתון לשיקול דעת בית המשפט, שיבחן את סבירות ההסדר ואת התנהלות החייב.

כלומר, הליך זה מהווה פתרון אופטימלי לכל אותם חייבים שיכולים לגייס לפחות 30% מסך החובות שלהם, ומעוניינים לסיים את חובותיהם בזמן קצר, ותוך הימנעות מהליך פשיטת רגל. הסדר נושים כולל, לרוב, סגירת תיקים בהוצאה לפועל.

עורך דין חדלות פירעון בראשון לציון

בשלב ראשון פונה החייב לבית המשפט המחוזי בבקשה לאישור הסדר עם נושיו. על החייב לציין בבקשה ובתצהיר שהוא אינו יכול לשלם את חובותיו, ולכן הוא מציע 30% מגובה החובות שיאושרו.

בית המשפט מאפשר לכונס הרשמי להגיב לבקשה ולאחר מכן ממנה נאמן (עורך דין מטעמו), אשר מפקח על ההליך, בודק את תביעות החוב, מצמצם ריביות ומלווה את הצדדים עד להסדר המיוחל.

חשוב לציין כי תנאי למתן אישור להצעת ההסדר על ידי בית המשפט, הוא שניתן אישור להצעת ההסדר על ידי רוב הנושים, ויחד עם זאת, שיש להם 75% מסך החובות.

בשלב הבא החייב משלם מעין “דמי רצינות” על חשבון הצעת ההסדר, לאחר מכן מתחיל תהליך שאורך מספר חודשים, וכולל אסיפות נושים וניסיון להגיע להסדר שיהיה לשביעות רצון כל הצדדים.

בסופו של ההליך נקבע מועד לדיון, בו מתבקש בית המשפט לאשר את ההסדר. משאושר ההסכם על ידי בית המשפט והחייב עמד בתנאיו, יקבל החייב צו הפטר מחובותיו והוא יכול לצאת לדרך חדשה ללא חובות.חשוב לציין כי במקרה שבו הנושים מתנגדים לסך של 30%, ניתן להגדיל את ההצעה.

תיקי פשיטת רגל

כיצד לבחור עורך דין חדלות פירעון בראשון לציון?

על מנת לבחור עורך דין חדלות פרעון מקצועי ומנוסה, אתם צריכים להתייחס לארבעה פרמטרים משמעותיים כבר בפגישה הראשונה שלכם עם איש המקצוע:

הכשרה– ודאו כי לעורך הדין יש את ההכשרה המשפטית המלאה לעסוק בתחום פשיטות הרגל. הכשרה משפטית כזו מאפשרת לעורך דין להכיר את כל רזי החוק ולתת מענה נכון לצרכים שלכם.

ניסיון – מלבד ההכשרה האקדמית רצוי למצוא עורך דין בעל ניסיון בפועל בתיקי פשיטת רגל מסוגים שונים. כך תדעו שאתם עומדים מול איש מקצוע שהתנסה בתהליך ומכיר את נקודות החוזק והחולשה שלו.

תוצאות – בקשו לדעת מה הן התוצאות האידיאליות מבחינת עורך דין בהתאם לתיק שלכם. אם אתם רואים עין בעין את הדברים כנראה מדובר בעורך דין שמתאים למקרה הפרטי שלכם ויכול לסייע לכם לעבור את התהליך.

קשר אישי – תהליך של פשיטת רגל הוא תהליך ארוך ומורכב מאוד, ולכן אתם חייבים שעורך הדין יהיה לכם איש סוד ולא רק איש מקצוע. מומלץ לבחור באדם שאתם יכולים לסמוך עליו גם ברמה האישית ולחלוק איתו פרטים חסויים לגבי החיים האישיים או ההתנהלות העסקית שלכם.

לעוד מידע בנושא עורכי דין מומחים בראשון לציון – הצטרפו לעמוד הפייסבוק שלנו.

עו"ד מישאל גאון
מנהל תיקי המשרד

עו”ד מישאל גאון, מעבר להיות עו”ד וותיק ומשופשף ומומחה מספר אחת במחיקת חובות ולניהול הליכי חדלות פירעון והוצאה לפועל, כבר זכה לנהל בעברו מספר חברות ועסקים ורכש ניסיון רב במגזר העסקי ובעבודה מול הבנקים וגופים ציבוריים גדולים. עו”ד מישאל גאון, משמש כיום כאוטוריטה בתחומי החדלות פירעון ובמילים אחרות- אין כמעט שופט בארץ שלא מכיר אותו (ואת ‘כאב הראש’ שמתלווה לייצוג המשפטי שלו) או כתב עת מקצועי ומכובד שלא מתהדר במאמר מקצועי פרי עטו.

שאלה? כתבו לנו!

פשיטת רגל

חדלות פירעון

שיקום כלכלי

פתח צ'ט
1
שלום וברכה
שלום,
אני כאן לרשותך
Call Now Button