מאמרים מאת עו"ד לחדלות פירעון ופשיטת רגל

הממונה על חדלות פירעון טפסים

חוק חדלות פירעון טפסים

הממונה על חדלות פירעון טפסים ואיך להגיש אותם? חוק חדלות פירעון טפסים וניירת הם חלק בלתי נפרד לכן בכל הקשור אל טפסים חדלות פירעון או חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי טפסים והמילוי שלהם יש לעשות בדיוק רב.

אילו טפסים חדלות פירעון דורשת בתהליך הבקשה? במסגרת הגשת הבקשה, נשלח אל הממונה על חדלות פירעון טפסים שונים. ההנחיות מגדירות בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי טפסים ספציפיים וחשוב שנכיר אותם כדי לקדם את ההליך.

הממונה על חדלות פירעון טפסים
חוק חדלות פירעון טפסים

כמו לרובנו, בוודאי גם לך יש רתיעה מבירוקרטיה. מעטים האנשים שמתמודדים בהצלחה עם ערמת טפסים מייגעת המנוסחים באופן מנוכר ולא ברור והמתח עשוי להיות רב. כאשר מדובר בנושא הרה גורל כמו הליכים במסגרת חוק חדלות פירעון טפסים אינם רק מטרד מרגיז ומלחיץ, אלא ההבדל בין קריסה כלכלית ובין הזדמנות לשינוי. כדי לסייע לך להבין אילו טפסים חדלות פירעון וכל ההליכים הנלווים לה עשויים לדרוש, יצרנו את המדריך המקוצר הבא.

האם ידרוש מאיתנו הממונה על חדלות פירעון טפסים?

במסגרת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי החדש, שונה מעמדו של הכונס הרשמי. מעתה, יכונה בעל התפקיד “הממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי” וכחלק מתפקידו יהיה אמון על ליווי חייבים בשיקומם הכלכלי. כעת, כל אימת שהבקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון תגיע מיוזמתך, היא תוגש אל הממונה ולא אל בית המשפט. על מנת לערוך חקירת יכולת מקיפה ולהתאים את תנאי צו התשלומים וההגבלות שיחולו עליך באופן מדויק וראוי, עשוי לדרוש ממך הממונה על חדלות פירעון טפסים שונים ולהמציא סימוכין למצבך הכלכלי.

מטרת מסמכים וטפסים אלו מתחלק לשלוש מטרות שונות:

  • לאמת את זהותך ולאפשר בדיקת רקע יעילה.
  • לבחון את התנהלותך הכלכלית בעבר ובהווה על מנת להעריך את נסיבות יצירת החוב ואופן התנהלותך בניהול תיק החייבים שלך.
  • להעריך בצורה נאותה באילו תנאים יהיה באפשרותך להשיב את החוב ולאמת התאמה להליך חדלות הפירעון. לאור הממצאים שיעלו, יוכל הממונה לקבוע את תנאי צו התשלומים שלך.

חוק חדלות פירעון טפסים נדרשים

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי טפסים
טפסים חדלות פירעון

פשיטת רגל וחוק חדלות פירעון – אלו כמה מהטפסים שיידרשו מאיתנו עבור הגשת הבקשה:

  • צילום תעודת הזהות כולל ספח או דרכון לתושבים שאינם אזרחי ישראל.
  • במידה והחייב גרוש, עליו להציג תעודת גירושין והסכמים שנערכו במסגרת הגירושין נשוא חלוקת הרכוש והסדרי הממון, לרבות תשלומי המזונות, על מנת שיוכל הממונה להעריך את נכסיו העומדים לרשותו ואת ההתחייבויות בהן עליו לשאת.
  • במידה ובחרת להגיש את הבקשה בייצוג עו”ד (כפי שאכן מומלץ), יש לצרף ייפוי כוח חתום.
  • יש לצרף דו”ח מעסיקים עדכני מביטוח לאומי. במידה והחייב אינו מועסק במשך תקופה העולה על שנה, יש להמציא אישור רפואי או כל סוג סימוכין אחר אשר יספק הסבר למצבו התעסוקתי.
  • בנוסף, יש לצרף מסמכים המפרטים את הליכי הגבייה שנעשו על ידי רשות האכיפה והגבייה ואת פירוט כלל התביעות שנעשו על ידי הנושים עד היום.
  • כמו כן, יש לצרף טופס ויתור על סודיות.
  • לבסוף, עליך להגיש עם התביעה תצהיר הסתבכות – תצהיר זה מפרט את הנסיבות בהן נוצר החוב ויש לדייק בו מאוד. מדובר בעדות בשבועה לכל דבר ועניין ועל פי תוכנו יוכל לאמוד הממונה על חדלות פירעון את זכאותך להליך. יש להחתים על התצהיר עורך דין שהוסמך לכך.

הגשת דו”חות וטפסים חדלות פירעון

בנוסף לכלל הטפסים המפורטים בבקשה, יש לצרף על פי חוק חדלות פירעון טפסים ודוחות המפרטים את התנהלותך הכלכלית. הדוחות יכללו את הנתונים הבאים:

כלל הכנסותיך ממקורות שונים

חוק חדלות פירעון טפסים
הממונה על חדלות פירעון טפסים

יש להמציא מסמכים המפרטים את הכנסותיך שלא מעיסוק כמו קצבאות פנסיה, שארים או נכות, או מתשלומי מזונות. כמו כן, יש לצרף סימוכין המעידים על זכאותך לקצבה והמאשרים את גובה הקצבה מביטוח לאומי, בית הדין הרבני, קרן הפנסיה או כל גוף רלוונטי אחר שיידרש.

בנוסף, יש לרכז את כל הכנסותיך מעיסוק על ידי צירוף טופסי 106 או דוחות מטעם רואה החשבון שלך במידה ומדובר בעסק עצמאי. יש לצרף בנוסף דוחות שנמסרו למע”מ ולמס הכנסה.

פירוט הוצאותיך השוטפות

יש לצרף את המסמכים הבאים על מנת לאמת את הוצאותיך:

  • הוצאות על מוסדות חינוך – צהרונים, פעוטונים, גנים, בתי ספר וכו’.
  • דו”ח תשלומי המשכנתא או שכר הדירה.
  • דו”ח המפרט את הוצאות התמיכה בילדים (למעט מזונות)
  • החזרי הלוואה והתשלומים הנדרשים בצו התשלומים הנוכחי.
  • ריכוז כל החובות הפתוחים נגד החייב ברשות האכיפה והגבייה.
  • כל הוצאה קבועה אחרת שאינה למטרות מחיה בסיסית.

במסגרת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי טפסים מקוונים זמינים לך

שיקום כלכלי – כעת, ניתן להגיש במסגרת חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי טפסים באופן מקוון ולהקל על התהליך באופן משמעותי. כך ניתן לפתוח בהליך בדרך מהירה, יעילה ובמינימום הפרות של השגרה שלך. כדי להבטיח שהתהליך יעבור חלק, מומלץ להיעזר בעו”ד המתמחה בתחום.

הממונה על חדלות פירעון טפסים | חוק חדלות פירעון טפסים | טפסים חדלות פירעון | חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי טפסים | אילו טפסים חדלות פירעון דורשת בתהליך הבקשה?

 

 

עו"ד מישאל גאון
מנהל תיקי המשרד

עו”ד מישאל גאון, מעבר להיות עו”ד וותיק ומשופשף ומומחה מספר אחת במחיקת חובות ולניהול הליכי חדלות פירעון והוצאה לפועל, כבר זכה לנהל בעברו מספר חברות ועסקים ורכש ניסיון רב במגזר העסקי ובעבודה מול הבנקים וגופים ציבוריים גדולים. עו”ד מישאל גאון, משמש כיום כאוטוריטה בתחומי החדלות פירעון ובמילים אחרות- אין כמעט שופט בארץ שלא מכיר אותו (ואת ‘כאב הראש’ שמתלווה לייצוג המשפטי שלו) או כתב עת מקצועי ומכובד שלא מתהדר במאמר מקצועי פרי עטו.

שאלה? כתבו לנו!

פשיטת רגל

חדלות פירעון

שיקום כלכלי

פתח צ'ט
1
שלום וברכה
שלום,
אני כאן לרשותך
Call Now Button