מאמרים מאת עו"ד לחדלות פירעון ופשיטת רגל

הליכי חדלות פירעון

הכול על הליכי חדלות פירעון

מתוך כלל ההליכים העומדים לרשות חייבים, הליכי חדלות פירעון הם מהמורכבים ביותר. זהו הליך יותר מורכב מהרצון להגיע אל מחיקת חובות. כדי לקבל פתרונות מדויקים למצבך ולעבור את התהליך על הצד הטוב ביותר, חשוב להיעזר בליווי משרד עורכי דין חדלות פירעון. כדי ללמוד כיצד להגיש בקשת חדלות פירעון וכיצד להתנהל בהליך בצורה מיטיבה, אסף עבורך משרד עורכי דין מישאל גאון דברי הסבר לחוק חדלות פירעון ואת כל מה שצריך לדעת על הליכי חדלות פירעון.

בעזרת חוק חדלות פירעון החדש 2019 הייתה שנה משמעותית עבור חייבים רבים. ההנחיות החדשות שבו חלות על אנשים פרטיים ותאגידים מסוג חברות ושותפויות גם יחד. הדינים החלים תחת חוק חדלות פירעון 2018 הם מורכבים וסבוכים. המערכת המיושנת והוותיקה עוד מטמיעה את החידושים העכשוויים וכדי להבטיח שיעמדו לרשותך כל זכויותיך והאפשרויות המתאימות ביותר למצבך חשוב להיעזר באנשי מקצוע המתמחים בהליכי חדלות פירעון במרכז.

מתי נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון?

בחודש מרץ 2018 אושר בכנסת חוק חדלות פירעון, לאחר דיונים ארוכים והליכי חקיקה מורכבים ופורסם ברשומות בתאריך 15.3.2018. חוק חדלות פירעון החדש נועד להסדיר ולאחד את הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל שהיה פזור על פני הלכות ופסיקות בית משפט רבות ומגוונות, חוקים מנדטוריים, פקודת פשיטת רגל התש”ם 1980, חוק החברות התשנ”ט-1999 ועוד. החוק החדש מאפשר לפנות אל גוף חוק אחיד ומרוכז המסדיר את כל ההליך בצורה יעילה ופשוטה.

על אף פרסום החוק, חייבים רבים אינם בטוחים מתי נכנס לתוקף חוק חדלות פירעון. למען הסר ספק, כל דיני החוק כבר חלים ורלוונטיים לתיקים המתנהלים כעת, אך לא לתיקים שנפתחו לפני כניסת החוק לתוקף. החל מספטמבר 2019, כל הליכי חדלות פירעון מתנהלים תחת חוק חדלות פירעון החדש.

פתיחת הליך חדלות פירעון – עקרונות מרכזיים בהליכי חדלות פירעון

הזכאות להליכי חדלות פירעון נקבעת על פי רף סכום חובות מינימלי. יחידים יוכלו ליהנות מהתהליך על חובות בסכום 50,000 ₪ ומעלה ואילו תאגידים אך ורק מסכום של 75,000. מטרת הגבלה זו היא למנוע מבעלי חוב אשר פועלים שלא בתום לב ולנצל לרעה זכות זו כדי להתחמק במרמה מפירעון חובות שבכוחם להשיב.

החוק עושה הבחנה ברורה בין חובות שנעשו בתום לב ושנעשו שלא בתום לב. חובות שנוצרו עקב קנסות או פעילות עבריינית, או מצבירת חובות הימורים, אינם שווי ערך לחובות שנוצרו עקב התנהלות כלכלית לא שקולה, היקלעות למשברים, בעיות בריאות וכו’. ככל שיבוסס כי החייב נקלע לחובות אלו בשל נסיבות שאינן בשליטת, יהיה באפשרותו להיעזר בהליכי חדלות פירעון. כלל ההגבלות הללו נאכפות על ידי המונה על הליכי חדלות פירעון וחוק חדלות פירעון החדש מקנה לו סמכויות פליליות נרחבות לאכוף אותן.

במסגרת הליך חדלות פירעון הוצאה לפועל טפסים רבים נשלחים ומומלץ למלא אותם יחד עם עורך דינך. כיום חידושים טכנולוגיים מאפשרים לנהל הליך חדלות פירעון מקוון ולמלא את כל הבקשות דרך אתר האינטרנט כדי לקצר הליכים משמעותית. במסגרת ההליך חדלות פירעון תיקבע עבורך תוכנית שיקום כלכלי בת 4 שנים לכל היותר, ברוב המקרים (בית המשפט יהיה רשאי להאריך את התקופה במידת הצורך) אשר בסופה ניתן יהיה להגיש בקשה לצו הפטר.

כיצד מתנהל הליך חדלות פירעון?

פתיחת הליך חדלות פירעון – ההליך עצמו מורכב ממספר שלבים עיקריים:

  • הגשת בקשה לצו פתיחת הליכים: מומלץ להגיש בקשה זו בסיוע משרד עורכי דין חדלות פירעון שיסייע לך לנסח אותה בצורה הטובה ביותר.
  • תקופת בדיקה: לאחר מתן צו לפתיחת הליכים, ימונה עבורך בית המשפט נאמן שיבחן את התנהלותך הכלכלית ויבחן אילו נכסים ניתן לממש למען פירעון החוב וכיצד לגבש את תוכנית שיקום כלכלי לאור התנהלותך הכלכלית.
  • ממצאי הנאמן יועברו בדו”ח לממונה על הליך חדלות פירעון וזה יגיש את מסקנותיו לבית המשפט אשר יגיש צו שיקום כלכלי המבוסס על ממצאיהם.
  • בסיום תקופת השיקום, ניתן יהיה להגיש בקשה מבית המשפט לספק צו הפטר.

כיצד ניתן להגיש בקשה לפתיחת הליכי חדלות פירעון?

כשמדובר על פתיחת הליך חדלות פירעון בודקים את היקף החוב. במידה והיקף חובותיך הינו מעל 150,000 ₪, את הבקשה יש להגיש אל הממונה על הליכי חדלות פירעון. ברוב המקרים, מומלץ להיעזר במשרד עורכי דין חדלות פירעון שיסייע לך בהגשת הבקשה ויבחן כי מצבך עומד בקריטריונים כדי לאפשר לך לנקוט בהליך המתאים ביותר לצרכיך. במידה ומדובר בסכום נמוך יותר, ניתן להגיש את הבקשה אל רשם ההוצאה לפועל וברוב המקרים, יהיה ניתן לנהל את ההליך בצורה גמישה ולזמן קצר יותר.

טופס בקשת חדלות פירעון מקוון אל משרד המשפטים

לרשותך קיימים למטרת בקשת הליך חדלות פירעון טפסים מקוונים המקלים משמעותית על הגשת הבקשה. יש למלא את כל הטפסים ביסודיות ולצרף מספר מסמכים:

  • כתב ויתור סודיות חתום
  • כתב התחייבות
  • צילום תעודת זהות
  • ייפוי כוח
  • תלושי שכר
  • רישום נכסי מקרקעים שבבעלותך

בנוסף, ייתכן ויידרשו למטרת בקשת הליך חדלות פירעון טפסים נוספים. כדי לברר בדיוק מה נדרש, חשוב להיוועץ בעורך דינך.

משרד עורכי דין חדלות פירעון יסייע לך לנהל את התהליך

חדלות פירעון מהווה הליך מורכב ביותר הדורש ייעוץ מקצועי מקיף. על מנת להבטיח פתיחת הליך חדלות פירעון תקין וכי חובותיך ינוהלו על הצד הטוב ביותר וכדי להיתרם מהליך קצר, יעיל ושיקומי, הפנייה אל משרד עורכי דין חדלות פירעון בעל רקורד הצלחות נרחב וידע מקצועי רב שנים הוא קריטי.

משרד עורכי דין מישאל גאון מספק ליווי צמוד לחייבים המנוהלים בחדלות פירעון במרכז. משרדנו מתמחה בתחום במשך שנים רבות ובעל ניסיון נרחב בטיפול מקיף, מהיר ומוצלח במגוון תיקים מורכבים של חדלות פירעון. חייבים רבים זכו לטיפולו המסור של משרדנו וזכו לליווי צמוד מתחילת ההליך ועד לקבלת שיקום כלכלי והפטר בהליך הטוב ביותר שניתן להשיג במסגרת תנאיך. על מנת לקבל סיוע משפטי ברמה הגבוהה ביותר לניהול הליך חדלות פירעון במרכז, משרד עורכי דין מישאל גאון מזמין אותך להשאיר את פרטיך ונשמח לספק לך מענה לכל שאלה עם יחס אישי, אנושי ומקצועי.

הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל

ישנם חוקים רבים המשתנים ללא הרף שיש להכיר לעומק בכל הקשור אל הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי. יש לבצע פתיחת הליכי חדלות פירעון בשלב התחלתי ככול האפשר עמו כן יש להבין כי עיכוב הליכים חדלות פירעון אינו אוטומטי ויש להגיש בקשה על מנת להגיע אל ”  עיכוב הליכים חדלות פירעון “. טעות נפוצה היא לחשוב כי עיכוב הליכים חדלות פירעון קורה באופן מידי ולא כך הדבר.  פתיחת הליכי חדלות פירעון שנעשתה באופן נכון תשפיע על השתלשלות העניינים בתיק כולו ועל ההכרעה שבסופו. שימו לב כי הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי הם מורכבים ויש לבחור עו”ד חדלות פירעון בקיע ובעל הניסיון הנדרש על מנת להגיע לתוצאות הרצויות ביותר עבורך.

 

הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל
פתיחת הליך חדלות פירעון עם עו"ד הוצאה לפועל
פתיחת הליך חדלות פירעון
הליך חדלות פירעון בהוצאה לפועל
עיכוב הליכים חדלות פירעון
פתיחת הליכי חדלות פירעון כולל עיכוב הליכים
פתיחת הליכי חדלות פירעון
הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי
עו"ד מישאל גאון
מנהל תיקי המשרד

עו”ד מישאל גאון, מעבר להיות עו”ד וותיק ומשופשף ומומחה מספר אחת במחיקת חובות ולניהול הליכי חדלות פירעון והוצאה לפועל, כבר זכה לנהל בעברו מספר חברות ועסקים ורכש ניסיון רב במגזר העסקי ובעבודה מול הבנקים וגופים ציבוריים גדולים. עו”ד מישאל גאון, משמש כיום כאוטוריטה בתחומי החדלות פירעון ובמילים אחרות- אין כמעט שופט בארץ שלא מכיר אותו (ואת ‘כאב הראש’ שמתלווה לייצוג המשפטי שלו) או כתב עת מקצועי ומכובד שלא מתהדר במאמר מקצועי פרי עטו.

שאלה? כתבו לנו!

פשיטת רגל

חדלות פירעון

שיקום כלכלי

פתח צ'ט
1
שלום וברכה
שלום,
אני כאן לרשותך
Call Now Button